Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 04:14:54   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Psali jsme na Apríla
Multichoice se vrací do ČR a SR

  Autor: PR Press Multichoice , e-mail: lipra@multichoice.cz Přidané: 01.04.2003


Po krátkém březnovém promo vysílání ambiciózního projektu East Box Digital nyní přichází překvapivá informace o dalším zájemci pro spuštění paketu placené televize u nás – Multichoice. Podívejme se, co nabízí tato možná nová konkurence v programové nabídce.


Dnešního dne, 1.4.2003 byl oficiálně presentován zájem společnosti Multichoice o vstup na trh bývalých postkomunistických zemí střední Evropy. Její marketingoví specialisté totiž usoudili, že je tu početná skupina klientů se zájem o zajímavou nabídku Pay-TV ve špičkové obrazové a zvukové kvalitě. Pokud je vám jméno tohoto providera poněkud povědomé, nejedná se o náhodu - ano tato společnost již jednou před několika lety podnikala na našem území s produktem placené analogové televize Multichoice Kaleidoscope.

Oficiální představení služby je plánováno na konec měsíce května, abonence nových zákazníků bude zahájena během léta a ostrý start pak k 1.9.2003.

Programová nabídka bude kromě kanálu Multichoice, dabovaného do češtiny a slovenštiny obsahovat tematické kanály především z nabídky Sky Digital, které budou distribuované v anglickém, popřípadě francouzském jazyce. Do budoucna se počítá s rozšířením o další dabované mutace. V rámci reciproční výměny s kabelovými operátory bude možnost abonentům nabídnout české verze kanálů Eurosport, Reality TV, Avante, Fox Kids, Club a Animal Planet, z paketu Czechlink bude zařazena do nabídky Stanice O a uvažuje se předběžně i o programu Galaxie sport a Nat1. Bohužel byla však neúspěšně ukončena jednání s britskou BBC, jejíž programy, sice volně nabízené k distribuci, nebudeme moci ve střední Evropě sledovat, protože budou šířeny pouze v britském svazku na družici Astra 2D.



A co budou obsahovat jednotlivé programové nabídky?

Mulichoice Basic obsahuje tyto programy: Bravo, Cartoon Network, Challenge TV, Channel 5, Discovery Animal Planet, Discovery Channel, Discovery Home & Leisure, Eurosport, Eurosport News, Extreme Sports, Fox Kids, Granada Men & Motors, Granada Plus, Living (UK), Motors TV, MTV, National Geographic Channel, Nickelodeon, Nick jr., QVC, Sky News, Sky One, Sky Travel, The Christian Channel, The History Channel, The Paramount Comedy Channel, The Sci-Fi Channel, Tiny Living, TNT, Trouble, TV Travel Shop, UK Gold, UK Horizons, UK Play, VH-1 a Multichoice Channel.

Multichoice Sports nabízí sportovním fanouškům navíc programy: Sky Sports 1, Sky Sports 2 a Sky Sports 3 a do budoucna možná i Galaxie sport.

Multichoice Movie pak pro filmové fandy přinese programy: Sky Premier + Sky Movie Max, The Disney Channel a Sky Cinema.

Předběžné cenové relace pro střední Evropu:

Multichoice Basic 736 Kč měsíčně
Multichoice Sports + Basic 1380 Kč měsíčně
Multichoice Movie + Basic 1472 Kč měsíčně
Multichoice komplet (Basic + Sports + Movie) 1700 Kč měsíčně

Zveřejněné ceny jsou pouze orientační a budou zřejmě ještě upravené podle kupní síly obyvatelstva v dané zemi. Abonentský poplatek se bude samozřejmě platit v místní měně, tedy v ČR v Kč a na Slovensku v Sk.



A ještě několik technických informací:

Pro abonenty budou zapůjčovány set-top boxy s kódovacím systémem Videoguard a paraboly ofset 60 cm plus konvertor universal 0,6 dB pro příjem z pozice 28 stupňů východně.

Při rozjezdu abonence bude zákazníkům nabízen digitální satelitní receiver Pace, z bývalého montážního závodu Flextronics International v Brně. Výrobní linku již zakoupili, demontovali a bude přenesena do nového závodu v Plzni na Borských polích. Zde bude vyráběn již inovovaný model, označovaný jako Panasonic TU DSB 31 .

Společnost Multichoice věří, že přiláká na svoji nabídku zejména zákazníky, kteří si rádi připlatí za lepší obrazovou kvalitu. Proto bude k dispozici více transponderů na družici Eurobird 1 a Astra 2A a 2B.

Tolik první informace, během dvou měsíců se dozvíme více a uvidíme, jak (a zda) nová konkurence zaloví ve stojatých vodách placené televize v naší zemi.


Doplnění redakce:

Jak jste správně zareagovali v diskusi pod článkem, jednalo se o aprílový nápad, jak by mohla vypadat nabídka Pay TV v naší republice. Bohužel se jedná zřejmě o nesplnitelný sen. Cenové relace i nabídka však odpovídá reálné nabídce Sky Family, Sports a Movie (v přepočtu kursu GBP na CZK), set-top boxy s Videoguardem lze v ČR sehnat (v redakci máme dva s nabídkou Family a BBC), v Brně se nedávno dokonce montovaly :-) Jen ta abonence asi u nás nebude hned tak reálná... I když - před dvěma roky pan Lipra (april odzadu a s přehozeným p a r) zařadil Markízu do Czechlinku a loni si vymyslel Slovlink na Eurobirdu - a do půl roku to byla pravda! Jak bylo konstatováno v úvodu, je u nás určitě početná skupina klientů se zájem o zajímavou nabídku Pay-TV ve špičkové obrazové a zvukové kvalitě! A ta nám chybí...

Tolik na závěr, za redakci slibuji, že až do konce roku budeme na webu satCentrum přinášet jen seriózní a pravdivé informace! Mějte se pěkně a zachovejte nám i nadále přízeň!

Za web satCentrum Václav Hrubec


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 26   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.04.2003 • Fotbal na Galaxii sport – přehled TV přenosů na duben [ 1 ]
24.03.2003 • UPC odpovídá – 16. část [ 20 ]
16.03.2003 • Duben na HBO [ 7 ]
28.02.2003 • Výpadky signálu u družice EUROBIRD 1 (Czechlink, Slovak link) [ 3 ]
25.02.2003 • Fotbal na Galaxii sport – přehled TV přenosů na březen
25.02.2003 • NHL na Galaxii sport – přehled TV přenosů na březen a duben

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 2

  @kubisek: A co TV1 EU? 

01.09.2004 18:44 • Jirka
Linka se přesouvala myslím do Maďarska, na okraj Budapešti, kde tamní vláda slíbila společnosti několik let daňových úlev. Předpokládám, že až doba tohoto "daňového ráje" vyprší, zvednou kotvy a přesunou se zase někam dál na východ. Jo to je dnešní byznys - jít tam, kde je to levnější a po nás potopa. Ani v Brně nevydrželi déle, než to bylo podle smlouvy nutné. Jo a co si tak pročítáš rok a půl starý články? Dnes frčí přeci TV1 EU - další podvod z kolébky středoevropské demokracie - to jako z bývalýho masarykova území, kde razil heslo - Nebát se a nekrást. Dneska už ale z něho zbylo jen to nebát se :-)))
 
 
  Asi bych to i sežral... 

01.09.2004 18:24 • kubisek
... nebýt věty "Výrobní linku již zakoupili, demontovali a bude přenesena do nového závodu v Plzni na Borských polích." Přítelkyně totiž ve Flexu dělala a zrovna pro Pace, tak vím, že se výroba rozhodně do Plzně nepřesunovala....
 
 
  nenasyta!!! 

14.08.2003 02:36 • anonym
Já uz chci tu kartu!!!
 
 
  Môj príspevok 

09.04.2003 21:30 • laila
ja sem si taky zakoupil satelitní přijímač za 9000kč včetně dekoderu a ktomu poplatek za kartu Multichoice na všechny programy a jak dlouho jim to vydrželo....jsou to chytráci a ja sem si mohl kartu a analog přijímač strčit tak akorát do......Tak ať tedka zustanou tam kde jsou a ty poplatky co chtejí tak si snima mohou akorát vy.... p....!!!!
 
 
  Môj príspevok 

09.04.2003 18:50 • riddle
aco tech slibovanech 395kc za paket EastBox ale ten zaklad za 736 a to jeste bez CZ tak na to seru
 
 
  konečne sa vracajú 

09.04.2003 08:27 • asharat
bližčie informácie na www.k....ina.com
 
 
  proí Josef: 

06.04.2003 12:40 • technik TKR
To by mě teda hrozně zajímalo, co má společnýho Multichoice s UPC...? Trochu sis to nějak popletl všechno dohromady :-)))
 
 
  Další podvod? 

06.04.2003 01:00 • Josef
V prvé řadě by táto společnost měla odškodnit,ty co před několika roky podvedla,nemyslí si táto společnost,včetně UPC,že je to drzost přijít zpět na trh,kde sprostě podvedla několik tisíc bývalých abonentů,co na to Rada pro rozhlasové a televizní vysílání?Jak může těmto společnostem udělit licenci!!!
 
 
  Můj příspěvek 

05.04.2003 23:06 • Milan
Tak to už si ze mě vážně ze mě všichni děláte srandu.3koda jen,že to neni pravda:-)))))
 
 
  Můj příspěvek 

05.04.2003 03:34 • Pavel
Po druhé se nedám okrást-seru na vás multi!!!!!
 
 
  Můj příspěvek 

02.04.2003 10:26 • anonym
A v tom jsem se probudil a koukam na sveho Philipse DSX6010 :-((
 
 
  Autorovi článku 

02.04.2003 07:42 • Štefan
Pán autor článku, predpokladám, že všetci, čo čítame tieto stránky ich považujeme za seriózne. Preto je poľutovaniahodné uverejniť takýto článok na tomto webe. Píšte radšej do humoristických rubrík.
 
 
  Môj príspevok 

01.04.2003 23:34 • Icoq
1. apríl !!!!!!!



Už to tu raz bolo- pekná ...........
 
 
  Skoda 

01.04.2003 22:24 • Telepat
I kdyz je nabidka zajimava, muzeme si vsichni nechat zajit chut. Je to APRIL ze strany sat.cz. Skoda, skoda, skoda. Pochybuji, ze bude BSkyB nakupovat prava pro vysilani do zahranici jen kvuli Ceske Republice. Na druhou stranu takovyto clanek reflektuje v jakem stavu je TV a SAT vysilani v CR. Vse tu stoji za starou belu. KOCOURKOV se nezapre!!!
 
 
  buzeranti 

01.04.2003 21:20 • poiuz
Pokial je to pravda to co sa pise tak tymto buzerantom vyjebancom zajebanym neverte . mal som pred 8-rokmi kupene sluzbu multichoice ktora ma stala 11.000.skeste z vtedajsim film net a za parmesiacov nebola po nich ani stopa.Bodaj by vam vsetko zhorelo na popol .strcte sa krave do pice a radsej mi vradte moje peniaze


 
 
  Môj príspevok 

01.04.2003 18:12 • anonym
sakra, ja jsem na to zpočátku skočil, jsem to ale blbec. čkoda, že to není pravda.... :-))
 
 
  Sky v Cechach 

01.04.2003 17:57 • Mike
Hmm no jestli chcete SKY, tak spis zalovte na nasich www strankach, tady to bude asi rychlejsi.. Ikdyz ta cestina..
 
 
  nesmysl 

01.04.2003 16:53 • videoman
Pokud to není apríl, tak v případě Basic-u jsou za 763Kč jen 4 kanály s dabingem a NGC s titulkama??? - ostatní v engl. Tak to se tady asi moc nechytnou!
 
 
  Můj příspěvek 

01.04.2003 16:26 • anonym
Prej to doopravdy - ted sem se to docetl na
 
 
  Môj príspevok 

01.04.2003 12:06 • StanoBB
Ako prvoaprílový príspevok vyzerá vierohodne. Ale asi to ostane len ako žart. SKY programy si predsa Briti nepustila len tak - nejakému Multichoice. A vari by filmy boli dabované? Alebo s titulkami? Veď Multichoice by sa nedoplatil. Filmy sa z finančných dôvodov z ponuky SKY nedostanú do známejších balíkov v Európe a prijímače s Videogardom už vôbec nie mimo územia VB.
 
 
Celkový počet komentářů: 26 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«12»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist