Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 09:16:41   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Silvestr je hra

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 19.12.2006


Česká televize pro své diváky připravila na poslední den v roce skvělý koktejl zábavy a smíchu. Těšit se můžete na jedinečné a dosud nevídané premiéry i na neotřelá ztvárnění osvědčených pořadů, ale programová nabídka přinese i českou filmovou klasiku. Česká televize vsadila na bezprostřednost, hravost, vtip, hudební show a nekonečný smích. Smyslem Silvestra v ČT je jediné – vyvolat v divákovi jedinečný pocit harmonie a spokojenosti, který vydrží až do půlnočního přípitku. A začíná se už ráno!

Pro děti i dospělé je totiž připraven pořad Jů, Hele, Silvestr!, kterým provedou oblíbené postavy Jů, Hele, Muf a jejich kamarádi Martin Dejdar a Lucie Pernetová. Chybět samozřejmě nesmí ani pořádná pohádka. Děti v premiérovém příběhu 100 + 1 princezna poznají, že zachraňování princezen není žádný med.

Profesionální „osvobozovatel“ princ Myšlenka z Našeho království bude muset vyřešit zapeklitý problém – vypadá to totiž, že všechny princezny se zdají být již osvobozeny a on bude muset pověsit svou živnost na hřebík. Vtipný scénář napsal Egon Tobiáš a režie se ujal autor trilogií Náměstíčko, Náves a Příkopy režisér Jaroslav Hanuš. V pohádce nejen pro děti se mimo jiné objeví například Ilona Svobodová, Pavel Kříž, Oldřich Navrátil nebo Jan Dolanský.

Děti se ale mohou těšit i na jiné televizní bonbony. Česká televize pro ně připravila Kabaret z maringotky. Tento pořad navazuje na úspěšné působení Jitky Molavcové a jiných v Malém televizním kabaretu. Tentokrát se můžete těšit na Tomáše Pavelku, Lucii Pernetovou či Natálii Topinkovou a Marka Němce. Překvapením zcela jistě bude i to, že hlavní roli dostal v jedné scéně pes!

Na obrazovce se objeví nejzábavnější vyučovací hodina na světě pod taktovkou režiséra Viktora Polesného Hodina zpěvu, a to s nejedním překvapením. Vyučování se totiž ujme Karel Šíp. Jaký bude suplující učitel? Bude také tak hodný jako nejoblíbenější kantor Zdeněk Svěrák?

Pro ty, co zapomněli zpívat a v tento den by si chtěli opět provětrat plíce, je připraveno Silvestrovské karaoke. Václav Postránecký je totiž natolik zkušeným hereckým bardem, že se chystá přemluvit všechny, aby si zazpívali písničky od swingu po dnešek s Karlem Gottem, Jiřím Suchým nebo Petrem Jandou. Ale příležitostí, kdy si diváci budou moci zazpívat, bude ještě mnohem více.

Česká televize však pamatuje i na diváky, kteří se chtějí rozehřát před polednem zcela jinak. Pak je tu premiéra pořadu Silvestrovský SuperPomeranč – půlhodina nabitá sestřihy z adrenalinových a outdoorových sportů, hudbou a tancem.

A že si Česká televize dala záležet na skladbě pořadů posledního dne, dokazuje i pořad Sám doma. Uvidíte, jak vypadá Silvestr v představách a snech mužů, ve studii talk show Sama doma. A co teprve takoví Mistři českého animovaného filmu, kteří nabídnou divákům black-outy, jiný humor a filmy, které již dlouho neviděli. Pro ty z vás, co ještě nevědí, jak naložit s nakoupenými ingrediencemi, či jenom pro inspiraci, předvedou Kluci v akci několik dobrých receptů na silvestrovské koktejly a lahůdky a v silvestrovském speciálu pak pohostí moderátorské hvězdy České televize. Jiří Bartoška a Miroslav Donutil je tentokrát osobně provedou speciálem Na cestě po zajímavostech Sardinie.


Poslední den roku 2006 přivede na obrazovku Česká televize opět nezapomenutelného Vladimíra Menšíka a v jeho Silvestrech připomene jeho vypravěčské umění. Chybět samozřejmě nebude ani Vlasta Burian v komedii Ducháček to zařídí. Ale co by to bylo za Silvestra, kdyby ČT nedala prostor českému géniovi, rodákovi z Liptákova, který se tentokrát představí v pořadu Cimrman v říši hudby.

Circus Maximus představuje adrenalinovou silvestrovskou Noc s Andělem v přímém přenosu na ČT2, kdy si diváci užijí Zábavu hrůzou - Hrůzu zábavou s pretoriány, gladiátory, lidem a divou zvěří, hvězdu českého biketrialu Josefa Dresslera, koncerty, zneklidňující kouzla Petra Kassnara, divera Štěpánka pod opravdovou vodou dovezenou přímo z Tibery, Ester Kočičkovou a mnoho dalších nevídaných a neslýchaných věcí…

Jste fanoušky fotbalu? Nebojte se, i vy si přijdete na své! Česká televize totiž bude během silvestrovského dne vysílat derby Sparty a Slavie. Na programu ČT4 SPORT si sportovní fanoušci smlsnou na finálových zápasech ELH v pořadu Hokej 2006 či na skocích na lyžích v Turné čtyř můstků v Garmisch-Partenkirchenu. Čekají je i hokejová utkání ze ZOH Turín 2006 a MS v hokeji 2006.

Silvestrovský večer pak bude ve znamení známých a oblíbených umělců a bavičů. V krátkých anekdotických výstupech se pro změnu ukáží moderátoři, redaktoři a jiné známé tváře České televize. Své fobie, obavy a slabiny budou ve speciálním vydání pořadu Udělám cokoliv překonávat známé osobnosti – Bohumil Klepl, Pavel Liška, Mahulena Bočanová či Bolek Polívka. Vtipné záběry nám představí Eduard Hrubeš a Stanislav Zindulka v pořadu Tak neváhej a toč i na Silvestra!

A Miroslav Donutil opět v Lucerně bude vyprávět své jedinečné historky. Zaznějí také písně v podání Chinaski a krásné Ivy Frühlingové. Ve zvláštním vydání Banánových rybiček se v povídání o rodině, přátelích a s netradičními zážitky představí vtipní Halina Pawlowská, Ivo Šmoldas, Lucie Bílá, Karel Gott, Dagmar Havlová nebo Jan Saudek. Silvestr za oponou s K. Šípem, J. Uhlířem a L. Bílou, J. Dvořákem nabídne zábavné scénky, písničky a další překvapení.

Poslední minuty starého roku můžeme strávit na obrazovce v místě, kde naše hvězdy po osm týdnů statečně tančily před očima odborné i divácké poroty. S moderátory Jolanou Voldánovou a Janem Čenským v pořadu Když hvězdy tančí a zpívají se ocitneme ve společnosti Heleny Vondráčkové, Hany Zagorové, Petra Koláře, Vladimíra Hrona a dalších. Jak jsme již v úvodu naznačili, všechno je dovoleno a všechno je podřízeno jedinému cíli: pobavit a prozpívat se až k přípitku!

Co si ale Česká televize nechává jako velké překvapení, to je osobnost, která pronese Novoroční přípitek. Po něm následuje Hasičský Silvestr s Václavem Vydrou, Vlastislavem Zavřelem, Jožkou Šmukýřem a pořádnou porcí známých písní.


Nový rok s ČT: Setkání

S kým a čím se mohou diváci prostřednictví obrazovky České televize setkat?

Na Nový rok se děti mohou těšit na pořad Hřiště 7. V něm na zajímavé otázky odpoví děd Vševěd a zahrát si s dětmi přijde i zpěvák Richard Krajčo. O něco později si naši nejmenší budou moci s rodiči zazpívat písničku Dělání, dělání, nebo také Hlupáku, najdu tě – Česká televize totiž vysílá pohádku Princové jsou na draka.

První den roku 2007 uvede televize veřejné služby Novoroční projev prezidenta republiky Václava Klause na ČT1 a ČT24, seznámí diváky s Přehledem nejvýznamnějších domácích událostí roku 2006, zavzpomíná na XX. zimní olympijské hry v Turínu 2006 v dokumentu Turínský svátek s pohádkovou tečkou, zprostředkuje divákům slavnostní udělování cen dětem za jejich mimořádné výkony Zlatý oříšek 2006, Novoroční promluvu kardinála Vlka a přenos Novoroční ekumenické bohoslužby (setkání lidí dobré vůle v duchu odkazu Alberta Schweitzera) v pražském kostele sv. Klimenta. Slavnostní atmosféru umocní Novoroční koncert Vídeňských filharmoniků 2007 v přímém přenosu ze Zlatého sálu Spolku přátel hudby ve Vídni.

Kulturní zážitky nabídne ČT jak v časosběrném portrétu Divadlo bláznivých dramat Borise Rösnera v režii Pavla Štingla, tak především v úspěšném a řadou ocenění ověnčeném filmu Jana Hřebejka a Petra Jarchovského Horem pádem plném tragikomických příběhů a osudových setkání, přátelství, smíření i odpuštění. V hlavním vysílacím čase uvidíme v tomto snímku Petra Formana, Emílii Vášáryovou, Jana Třísku, Kristýnu Liškovou-Bokovou, Jiřího Macháčka, Jaroslava Duška a další. Slavnostní večer dotvoří záznam komické opery Gioacchina Rossiniho Lazebník sevillský z Teatro Real ve španělském Madridu.

Poprvé v novém vysílacím čase od 18.45 hod. se mohou děti těšit na Večerníček a jeho pohádku O krtkovi. Česká televize rozšiřuje hlavní zpravodajskou relaci na celou hodinu a její vysílání zahajuje již v 19 hodin.

Během pracovních dnů mezi svátky, poslední den v roce 2006 a první v roce novém přinese zpravodajský kanál ČT24 stejně bohaté aktuální zpravodajství jako po celý rok, řadu magazínů různého žánrového zaměření a vybrané reprízy nejzajímavějších nebo tematicky vhodných vydání pořadů.


Martin Krafl, tiskový mluvčí ČT, a redakce časopisu ČT+


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
20.12.2006 • Televize Prima ukončí seriál Rodinná pouta [ 1 ]
19.12.2006 • Markizácka bilancia v relácii 2006! bola úspešná
19.12.2006 • Hľadá sa supermodelka: Poznáme 13 finalistiek!
19.12.2006 • Úspěšný nedělní večer na obrazovce České televize
18.12.2006 • Další ocenění pro koprodukční filmy České televize
16.12.2006 • Hosté pořadu Otázky Václava Moravce - neděle 17. prosince 2006

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist