Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 08:05:02   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Televizní tipy pro nedělní večer 27. května

  Autor: Lukáš Polák , e-mail: lucky.boy(at)volny.cz Přidané: 27.05.2007


Česká televize dnes od 20:00 odvysílá úspěšný český filmový muzikál Rebelové od Filipa Renče, ve kterém uvidíte např. oblíbenou Zuzanu Norisovou. Nova tradičně nasadila Výměnu manželek a Prima Ber nebo neber. Kabelový a satelitní kanál HBO nabídne v premiéře oscarový životopisný film Walk The Line o Johnny Cashovi.


Tip večera – Rebelové

ČT1 – 20:00
Filmový retromuzikál Filipa Renče je zasazený do horkého léta roku 1968. Spíše než muzikál v pravém slova smyslu je to film se spoustou písniček, které hrají spolu se šesti mladými hrdiny jednu z hlavních rolí: dodávají příběhu důležitou a nezaměnitelnou atmosféru konce šedesátých let, atmosféru lehkosti a nezávaznosti, která spolu s osudovým zauzlením soukromých a politických dějů tvoří tkanivo této tragikomedie. Malé město v českém pohraničí, tři maturantky a tři "rebelové", kteří už s totalitním režimem nechtějí mít nic společného, okolnosti, za nichž se mladí hrdinové setkají, a co všechno z toho vyplyne, to jsou hlavní prvky příběhu o velké lásce, které dějiny nebyly právě příznivě nakloněny. Film získal Českého lva v roce 2001 za zvuk a kostýmy, hlavní cenu diváků Novoměstský hrnec smíchu a další.


Červená řeka

ČT1 – 23:05
Osadník Thomas Dunson spolu s nalezencem Matthewem vybuduje v Texasu vlastní dobytkářské impérium. Půda, na které se usadil, je pro chov skotu ideální, avšak stádo více než devíti tisíc kusů dobytka je třeba jednoho dne dopravit k obchodníkům. Nejbližší známá železniční stanice se nachází v Missouri. Cesta trvá několik měsíců a je plná nástrah. Dunson a jeho muži bojují s Indiány, se suchem, s deštěm, s obtížným terénem i s vlastní únavou. Z Dunsona se postupem času stane ješitný tyran, který nepřipustí jiný názor než svůj. Právě díky své paličatosti dosáhl všech úspěchů. Teď však chce zastřelit každého kovboje, který je proti jeho rozhodnutí. A tak přichází čas, kdy se mu postaví i jeho nejbližší přítel, Matthew...


Kabelový tip – Walk The Line

HBO – 20:00
Životopisný snímek o legendárním americkém zpěvákovi druhé poloviny dvacátého století Johnnym Cashovi získal celou řadu prestižních cen, včetně tří Zlatých glóbů a Oscara. Jeho děj se odvíjí před slavným koncertem ve folsomské věznici v roce 1968. Cash se ve vzpomínkách vrací do dětství, kdy ztratil milovaného staršího bratra, k počátkům své pěvecké dráhy, k prvnímu manželství i ke své osudové lásce ke zpěvačce June Carterové. Trvalo dlouho, než se jejich vztah naplnil. Johnny nejprve musel překonat svou závislost na alkoholu a prášcích. Teprve když se dokázal chopit druhé životní šance, June souhlasila se sňatkem a zůstali spolu dalších pětatřicet let. Na úspěchu filmu mají lví podíl oba představitelé hlavních postav - Joaquin Phoenix jako Johnny Cash a Reese Witherspoonová v roli June, kteří také nazpívali všechny písně.


Sport

Sportovní fandové mohou na ČT4 od 20:00 shlédnout přímý přenos fotbalového utkání FC Viktoria Žižkov - FK Chmel Blšany, Galaxie Sport nabídne od 21:30 záznam 5. závodu F1 Grand Prix (Monte Carlo-Monako).


Při tvorbě článku byly využity informace ze stránek programů ČT, Nova, Prima, HBO a Galaxie Sport

Obrázky jsou z archivu ČT (Rebelové) a Yahoo! (Walk The Line).


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.05.2007 • Televizní tipy pro úterní večer 29. května
28.05.2007 • Televizní tipy pro pondělní večer 28. května
26.05.2007 • Televizní tipy pro sobotní večer 26. května
25.05.2007 • Televizní tipy pro páteční večer 25. května
24.05.2007 • VyVolení – noví hrdinové
24.05.2007 • Česká televize připomene 65 let od atentátu na R. Heydricha

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist