Vyhlášení výsledků literární soutěže České televize První dobrá
Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 01.07.2007

Česká televize, Centrum dramatické, divadelní a hudební tvorby vyhlašuje výsledky 2. ročníku literární soutěže První dobrá pro studenty českých filmových škol o scénář třicetiminutového hraného televizního filmu.


Letošního ročníku se zúčastnilo čtrnáct autorů. Porota složená z dramaturgů ocenila nejvýše scénář studentky pražské FAMU Sabiny Bočanové „Vem ho čert“ pro jeho originální a jemné zachycení citového světa starých lidí i pro autorčin smysl pro stavbu dialogu a neočekávané proměny situací. Na druhém místě se umístila práce Petry Soukupové „Zlé sny“ rovněž z FAMU; porota ocenila neotřelou perspektivu v pohledu na obraz současné rodiny. Jako třetí se umístil student Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Tomáš Hubáček se svojí povídkou „Návrat do Červeného města“ balancující na hraně reality a fikce; byla oceněna především přesná dramatická stavba směřující k ostré pointě.

Cílem soutěže První dobrá je umožnit mladým začínajícím scenáristům a režisérům spolupráci s televizí veřejné služby, a pokusit se s nimi otevřít současná aktuální témata.
Soutěž je pro vítěze dotována částkou 60 000 korun.

Česká televize počítá s vypsáním dalšího kola soutěže na jaře příštího roku.


Martin Krafl, Tiskový mluvčí ČT

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/9437/vyhlaseni-vysledku-literarni-souteze-ceske-televize-prvni-dobra/