Českoslovenští prezidenti v magazínu Víkend
Autor: PR Press TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 10.09.2007
Jedinečnou sérii o československých prezidentech připravil do vysílání TV Nova magazín Televizních novin Víkend. V devíti dílech, vždy v pondělí večer po seriálu Pojišťovna štěstí, se diváci budou moci seznámit se životními příběhy všech československých prezidentů, T. G. Masarykem počínaje a Václavem Havlem konče.


Magazín Televizních novin Víkend připravil jedinečnou sérii reportáží o československých prezidentech. První díl bude v rámci pořadu Víkend vysílán už v pondělí 10.9. ve 21:25. Je zároveň připomenutím 70. výročí úmrtí zakladatele československého státu Tomáše Garrigue Masaryka, který zemřel 14.9.1937. Reportáž vylíčí nejen jeho prezidentský život. Dozvíme se, proč ho lidé milovali, ale také kvůli čemu ho nenáviděli.

V následujících devíti dílech Víkendu diváci poznají další československé prezidenty. Pro dokreslení životních příběhů připravila redakce Víkendu i samostatnou reportáž o prvních dámách. Vyprávění o osudech prezidentů prozradí, proč většina z nich prošla vězením, který prezident zadarmo pracoval v družstvu a který psal láskyplné milostné dopisy. Jiný se jako kamenosochař podílel na výzdobě Chrámu svatého Víta a další daroval do státní pokladny deset milionů korun jenom proto, že se domníval, že je přeplacený. Věřte, že hojně použité a často téměř neznámé černobílé záběry nepřinesou ve výsledku černobílou podívanou.

Poznejte s Víkendem hlavy svého státu. Každé pondělí večer ve 21:25 na Nově.


Veronika Šmítková, Tisková mluvčí TV Nova

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/9592/ceskoslovensti-prezidenti-v-magazinu-vikend/