Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 07.05.2024 - 20:49:19   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Petr Dvořák: Jsme v pohodě

  Autor: Lukáš Polák , e-mail: polak@satcentrum.com Přidané: 19.09.2007


Hostem pondělního Pressklubu na Frekvenci 1 byl generální ředitel televize Nova Petr Dvořák. Vybrali jsme to nejzajímavější, co by vás z hlediska programu komerční jedničky mohlo zajímat. Dvořák obhajoval klesající sledovanost v poslední době, reagoval na únik výsledků reality show Vem si mě! v deníku Šíp, ale hovořil také o tom, že úspěšný formát, jakým jsou seriály, by mohl v budoucnu z obrazovky úplně zmizet. Řeč přišla i na zmatky kolem nového loga.


Sobotní neúspěchy

Ředitel Novy obhajoval neúspěšné výsledky páteční a sobotní sledovanosti své televize. „České televizi se letos na podzim podařilo v pátek nasadit program, který ale již dlouhodobě, získává divácké body, což jsou Četnické humoresky, ale v porovnání celého týdne potom my Českou televizi porážíme,“ řekl Dvořák. Zdůraznil však, že není pro Novu až tak důležitá sledovanost v celkové divácké skupině 15+, kde se jí v poslední době nedaří držet sledovanost nad čtyřiceti procenty, ale více prioritní je koláč 15-54. „V průměru do dnešního dne od začátku roku tam máme průměr 47 %, což si myslím, že není špatný výsledek,“ řekl Dvořák.


Šíp ví, jak dopadne Vem si mě!

Nepříjemná skutečnost vyplavala na povrch, když v Pressklubu přišla řeč na formát Vem si mě! Bulvární deník Šíp totiž zveřejnil výsledek, jak tato nová reality show Novy dopadne. „Na jednu stranu mě to může štvát, protože ty informace se dostávají ven, na druhou stranu to dělá promo tomu pořadu a zjistíte, že vlastně nezajímavější jsou pro ně (bulvární novináře, pozn. red.) pořady televize Nova,“ obrátil únik informací v pozitivum Dvořák. Na to, zda je se sledovaností Novy ředitel televize spokojen, odpověděl stručně: „Jsme v pohodě.“


Vzdá se Nova úspěšného formátu seriálů?

V posledních letech se na televizních obrazovkách zabydlely seriály, ať už ty z domácí nebo zahraniční tvorby. Jmenujme namátkou: Pojišťovna štěstí, Ulice, Místo nahoře, Kobra 11, Ztraceni a další. I když se tento formát již delší dobu drží divácké přízně, jednou podle ředitele Petra Dvořáka přijde čas, kdy se Nova této tvorby vzdá. „Předpokládám, že přijdou nové formáty a diváci už se na ně můžou těšit,“ dodal Dvořák.


Zmatky kolem loga

Na řadu přišla i změna loga, kterou televize Nova provedla v minulých týdnech. Moderátor Jan Tuna nazval tuto transformaci zmatkem a Petr Dvořák jakoby nevěděl, co tím myslí. Tuna upřesnil, že má na mysli zjednodušené logo, spirálu, které se pak opět vrátilo do původní podoby, byť ne úplně barevné. „My jsme si chtěli otestovat reakce diváků, a potom jsme po dvou dnech nasadili to, co jsme na začátku očekávali,“ řekl ředitel Novy. „Není tajemstvím, že do budoucna hodláme nasazovat některé další programy pod značkou nebo pod brandem Nova a jednou z variant je, že bychom mohli využívat tenhle symbol i v rámci těchto nových kanálů, takže jsme chtěli vědět, co to udělá,“ dodal Dvořák.


Bilance Petra Dvořáka

Moderátor Jan Tuna se snažil přimět i ředitele Novy k jakési bilanci jeho působení na tomto postu. „Můj pobyt na Nově se různě vyvíjel. Myslím si, že těch dobrých výkonů bylo několik,“ řekl Dvořák a mezi nimi jmenoval např. stabilizaci situace po převzetí finanční skupinou PPF, zastavení soudních sporů, které s Novou byly spojeny a připravení půdy pro převzetí televize zahraničním partnerem. „Vždycky mi všichni říkali, že leader trhu nebo vedoucí televize na trhu bude vždycky se sledovaností klesat. Nám se to podařilo jak loni, tak i letos otočit,“ netajil se úspěchem Dvořák.


Lukáš Polák, redaktor serveru satCentrum, 0:05; blog autora


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 2   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.09.2007 • Vzpomínka na pana Josefa Vinkláře
19.09.2007 • Ladislav Chudík točí Nemocnici na kraji města
19.09.2007 • VyVolení – Noví hrdinové: Druhé Zúčtování
18.09.2007 • Môj najmilší hit prevalcoval konkurenciu [ 1 ]
18.09.2007 • Futuroskop, nový cyklus České televize pro celou rodinu
18.09.2007 • Zo siedmich popoludňajších súťaží, vysielaných na troch televíziách, vyhráva markizácky kvíz Pokúšaj!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  překlepy 

19.09.2007 15:09 • WOLF
sorry za drobné překlepy, ale píši v rychlosti
 
 
  DOBRE VYHOVORKY :-) 

19.09.2007 15:07 • WOLF
Kam se Dvořák hrabe na Železnýho..... takhle obratně vybrusil s ožehavé otázky neuměl ani on...:-))) prej
...."na druhou stranu to dělá promo tomu pořadu a zjistíte, že vlastně nezajímavější jsou pro ně (bulvární novináře, pozn. red.) pořady televize Nova".... je navýsost jasné,že každého ředitele by "sra*o" kdyby nějakej bulvár věděl pomalu i to, co neví ani on.... ale proč by to přiznával narovinu. Je lepší neúspěchy vhodně otočit tak aby to vlastně bylo div ne jako záměr :-))
A s tím logem???? to jsem přesně předpokládal. Na Nově zřejmě někdo občas i přemejšlí a ten někdo pochopil,že změna loga je na diváky poměrně citlivá věc... a tak provedli změnu a čekali co diváci na to... a protože se (zřejmě) poučili od ČT a (zřejmě) ohlasy dopadly tak jak se očekávalo taxe rychle vrátili zpět na starou osvědčenou cestu...(ale aby to nevypadalo že ze úplně zalekli-tak změna přecejen proti "klasice" je - je to ted průhledné a nebarevné. Myslím že je to nejlepší kompromis. Nechat volo jak je a navíc - zakomponovat přání diváků a průhlednost loga. Myslím, že takto měla postupovat i ČT a ne "násilně" zpracovávat své ovečky a navíc ještě to celé podtrhávat silně nevkusnými až trapnými jingly, které rozhodně neříkají pravdivě "jsme Vaše televize".... Upadek ČT je jasně vidět - nejdřív zrušili hlasatele/ky, pak zrušili dlouholeté logo ČT(ČST), co asi bude dál??? ... ano zrušejí reklamu ;-)
 
 
Celkový počet komentářů: 2 / zobrazují se: 1 ... 2

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist