Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 19.05.2024 - 01:34:14   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Technika | Články
 

Natáčecí zařízení parabol uprostřed roku 2004 - II.

  Autor: Dr.Vladimír Mazálek , e-mail: info@tel-satexp.cz Přidané: 07.06.2004


Prvním z motorů, o kterém se chci zmínit, je Jaeger H/H DG-120, určený pro podvěsnou montáž paraboly. Tato firma totiž vyznává spíše toto řešení, protože parabola tak vlastně namáhá celé vnitřní soukolí přece jen o něco méně než když je parabola na motoru namontována nad pohonným mechanismem. Motor má rozsah asi 120 stupňů, a to už je i pro ty, kteří chtějí přijímat jak Turksat, tak třeba i Hispasat. Ovšem aby se podchytila ještě širší klientela včetně těch, kdo by opravdu chtěli zkusit ten pravý klasický satelitní příjem z co nejširšího obzoru, pro ty je na trhu ještě další model pod označením Geotrack SG - 2100 určený také pro podvěsnou montáž offsetových parabol do průměru 120 cm..

Samozřejmě záleží na tom, zda právě ty největší paraboly budou vystavěny prudkým větrům a nebo zda bude parabola instalována v závětří. Protože tyto motory jsou asi o polovinu levnější než typy STAB, dá se asi počítat, že jejich životnost nebude sice třeba desetiletá, ale určitě podle vnějšího vzhledu mají šanci přežít dvouletou záruku. Po mechanické stránce jsou stejně pevné na viklání jako předcházející značka, takže třeba je jejich nízká cena pouze odrazem vysokého počtu vyráběných kusů.

Protože jsem příznivcem příjmu ze širokého úhlu a hledám možnosti DX příjmu pro digitální satelitní příjem, navěsil jsem na posledně jmenovaný motor postupně paraboly Kovosat 140 (- starší středová, poměrně těžká kovová parabola), a pak offsetovou parabolu Gibertini velikosti 120x133 cm. Nešlo o přímý pokus rychlého zničení motoru, ale nalezení možnosti, zda a jak lze takovou parabolu s motorem použít a co od toho lze očekávat.

Mohu konstatovat, že motor si umí poradit s natočení této paraboly i na pozici 58 stup. západně či na pozici 85 stup.východně . Aby nebyl motor v krajních polohách příliš namáhán, je velice vhodné opatřit ze zadní strany parabolu protiváhou. Jelikož se jedná o podvěsný motor, je opatření paraboly protiváhou poměrně jednoduché, takže motor pracuje plynule bez namáhání po celé dráze svého běhu. Ještě daleko jednodušší je situace při osazení zmíněnou offsetovou parabolou Gibertini. Její točení motor zvládá bez problémů i bez protiváhy, ale z vlastní zkušenosti doporučuji přece jen tu protiváhu instalovat o hmotnosti asi 1 kg (záleží na vzdálenosti protiváhy od paraboly).

Potom motor pracuje opravdu daleko tišeji, což je myslím známka toho, že není tolik namáhán. A abych šel ještě dál, pak na tak velké parabole jsou již i velmi dobré příjmové výsledky třeba s C konvertorem asi 15°K, zvláště pokud jeho ozařovač je uzpůsoben právě pro offsetové paraboly. Nerad bych paraboly Gibertini nějak přeceňoval, protože zatím nemám k jejich sledování k dispozici dost dlouhou časovou řadu pro posouzení třeba vnitřních změn pnutí apod., ale při prvních příjmových pokusech dávají všechno to, co je podle popisu výrobce od nich možno očekávat. Šizení nepřizpůsobenými konvertorovými ozařovači a další drobné neshody se projeví nižším než očekávaným ziskem obvykle na těch satelitech, kde byste to právě nejméně čekali. Na druhé straně však musím sdělit i to, že když jsem parabolu Gibertini offset 120x133 cm osadil LNB Invacom 0,3 dB, přijímače s citlivějším vstupem jak třeba Nokia 9600 či Echostar 880 hlásily přesycení signálem a měřící přístroje ukazovaly trvalý signál 100% v obou ukazatelích na asi 3 stupních natáčení, takže v tomto osazení nebylo možno nastavit dle silných signálů z pozice Astra 1 a bylo třeba vybrat některý ze slabých signálů. Pro DX příjem prostě ideální situace. Naopak Dreambox byl se signálem spokojen a nezahlcen, což ale spíš svědčí o menší citlivosti jeho vstupního dílu. Toto je však známá skutečnost, ale naprosto nebrání úspěšnosti tohoto přijímače, i když, pravda, z jiného důvodu.

Tímto jsem ovšem jen spíše chtěl sdělit, že motory Jaeger vycházejí z dlouholetých zkušeností, protože jejich produkce je významná hlavně z dřívějška, a to v oblasti táhlových motorů. Jak jsem již napsal, berme to jako obchodní značku, ale nám jde spíše o produkty. Táhlové motory totiž nejen byly, ale stále jsou a budou aktuální a současné DiSEqC motory je z trhu nemají šanci vytlačit. Je to dáno tyto táhlové motory si za roky pobytu na našem trhu nenašly svoje trvalé místo jen s satelitní technice, ale v současné době jsou jejich dodávky aktuální třeba do energetiky, kde pracují jako dálkově řízené táhlové spínače, dalším odvětvím je třeba jejich použití při dálkovém ovládání různých šoupátek a uzávěrů v potrubních dopravnících sypkých hmot i tekutých produktů, ale také ve velkém se odebírají jako otevírače větrání skleníků či táhla k otevírání a zabírání vrat a domovních bran. Sama firma byla mile překvapena rozmanitostí jejich užívání, a okamžitě reagovala tak, že začala vyrábět daleko speciálnější otevírače vrat se zálohovým zdrojem a dalšími velmi užitečnými drobnostmi a dodávat je k nám za třetinovou cenu podobných ovladačů dodávaných k nám třeba jistou italskou firmou. Při rozebrání obou zařízení jsme však zjistili, že jde o naprosto stejná vnitřní zařízení odlišující se pouze designem vnějšího obalu.

Ale pokud se vrátíme k tématu těchto táhlových motorů samotných, politika výrobce se nezastavila u toho, že o zákazníky s nakoupenou dřívější produkcí již nemají zájem. Naopak jim pro možný přechod na digitální příjem dodává na trh převodník signálů DiSEqC 1.2 ovládajících pohyb DiSEqC motoru, který ovládá natáčení motoru táhlového. Původní typ 1 tohoto převodníku pracoval s pamětí 60 satelitních pozic, model 2 už umí zpracovat pokyny pro 99 satelitních pozic. Z vlastní zkušenosti musím sdělit, že pokud váš starší motor nemá přílišnou vůli v uchycení táhla, pak celý systém pracuje snad ještě s větší přesností nastavení na jednotlivé satelity než když byl napojen na ovládání pozic vycházející z analogového pozicioneru. To je myslím fakt skvělá obchodní politika, protože není nutno se loučit třeba se starším motorem, ale dobře pracujícím motorem jenom proto, že jsme zakoupili nový digitální přijímač. Ba naopak je možno tím dále podporovat satelitní DX příjem i provozovaný i pomocí větších parabol, třeba středových, které vlastně nejsou s novými především DiSEqC motory vůbec provozovatelé.

A tak v nabídce specializovaných prodejců vlastně znovu najdeme táhlové motory především větších délek a silnějších průměrů, tedy 12 - 36", které se asi před rokem už začaly považovat pro satelitní techniku za téměř neprodejné a prodejci je začali vyřazovat ze svých nabídek, protože k nim prostě příslušný převodník chyběl a ovládání bylo možné jen při zachování kombinace s analogovým přijímačem.

Pro ty ještě více náročné příznivce DX příjmu a větších parabol připomenu, že trh nabízí ještě také tzv. H/H mounty, tedy motorická natáčení integrovaná s polarmountem s rozsahem do 200 stupňů, a to pro paraboly velikosti do 360 cm. I digitální DX příjem má své velkoparabolové lovce ze satelitních obzorů a i když jich u nás není mnoho, jsou velmi vítanými klienty specializovaných satelitních prodejen.

Abychom však novým DiSEqC motorům neubíraly na novotě a snaze o zavádění vlastního výrobkového dobrého jména, při porovnání s táhlovými motory se zatím jeví jako bezúdržbové, ale na konečný verdikt v tomto směru je samozřejmě ještě příliš brzy. Závěrem lze tedy konstatovat, že současná nabídka motorů a ovladačů je u specializovaných prodejců satelitní techniky v takovém sortimentu, že s ní máme možnost ovládat všechny typy parabol ve velikostech od offsetových 40 cm průměru po středové, obvykle segmentové, paraboly velikosti do 4 metrů v průměru, aniž bychom se museli dívat na to, zda můžeme provozovat analogový či digitální satelitní příjem. A to je uprostřed sezóny pro všechny zájemce o koupi víc než příjemné zjištění.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 8   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.06.2004 • Přepínače satelitních signálů
09.06.2004 • Seznamte se: satelitní přijímač STRONG SRT 4500 CI [ 5 ]
06.06.2004 • Natáčecí zařízení parabol uprostřed roku 2004 - I. [ 1 ]
28.05.2004 • HUMAX úspěšně proniká na trh TV přijímačů a DVB-T receiverů
25.05.2004 • Seznamte se: Premium X - 4.část
10.05.2004 • DVB-T v kabelových rozvodech [ 3 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Já opravdu jen nevěřícně krout ... 

20.06.2004 11:13 • gespa
Já opravdu jen nevěřícně kroutím hlavou...
-
SG-2100 mám já osobně od září (respektive konce srpna) 2003 a určitě nešlo o nějaký vzorkový kus...
-
eMTech 200CRCI používám nejčastěji, prakticky většina z oněch montáží byla provedena s eM200CRCI a SG-2100 a naprosto žádný problém jsem nezaznamenal. Taktéž co se týká USALS, tak u eM200CRCI jsem pouze nastavil zeměpisné údaje pro svoji polohu a motor nasměroval na nulový bod a dál nic. Žádné ukládání jednotlivých pozic do paměti, jak by to odpovídalo diseqc 1.2.
-
A co se týká vůle u SG-2100? Tou jsem byl naopak nadšen! Protože ani jeden můj montovaný kus naprosto žádnou vůli (byť sebemenší) nevykazoval, což se např. o HH100 Stab říci nedalo...
Taktéž nohu motoru zdeformovat úchytem antény se mi nikdy nepodařilo a to jsem přes dotahování celkem fanatik...
-
Máte rozhodně mnohem větší zkušenosti, takže se s Vámi nemohu ani v nejmenším dohadovat, ale opravdu mám úplně obrácené zkušenosti, byť nesrovnatelně menší, nežli Vy...
-
P.S. na motorech jsem samozřejmě absolutně žádné úpravy nedělal...
Jinak já také samozřejmě prodávám i práci a mám zájem jen o spokojené zákazníky, pokud bych měl s uvedenými motory a receivery takové zkušenosti jako Vy, tak bych je okamžitě montovat i prodávat přestal, ale zatím nemohu o nich říct nic špatného, reklamaci jsem neměl žádnou a i doma mi to pracuje spolehlivě a bez problémů...
-
S pozdravem a přáním hodně spokojených zákazníků gespa
 
 
  Re: SG 2100 

19.06.2004 13:18 • Mike
Montujeme tyhle motory cca 3-5 kusů do týdne a děláme VO prodej a servis, takže mám poměrně jasný přehled co se děje nebo neděje. Pokud Vím tak před 10 měsící se ještě SG řada v Čechách skoro neprodávala. Jediné motory byly Staby a Slovinské UNI. Sg nám ve vzorkovém množství dorazili tuším v září 2003.
Nevím jaký způsob montáže volíte, jestli používáte pouze originální příslušenství, ale podle toho co jsem dělal osobně, tak jsem moc nadšený nebyl. SG praktcky nejdou přeinstalovat, protože se ničí závit na svorkách. Jedná se o obrobek bez povrchové úpravy pouze s lehkým pošopovaní. Zadní kleštiny jsou z neperforovaného měkkého plechu a velice rychle se začínají ohýbat. Elevační držák taktéž po dotažení značně mění tvar a kopíruje tvar litého těla, které mohu označit za jediný zatím kompozičně i funkčně povedený díl. Násada pro uchycení antény velmi často vykazuje vůli, což se dá v 70 procentech případů "vyléčit" dotažením inbusového náboje "na krev ". I tak ale jsou kusy ,které vykazují i poté vůli v rozsahu 0,5-1st. což je u antén 1-1,2 m značně nepoužitelné. Další slabinou je násada, kterou jsem již 3x viděl zdeformovanou kleštinami antény. Ve 2 případech motor "zamrzal" prostě se nechtěl začít hýbat, jedině po postrčení. Funkce USALS není u typu 2100 definována. Pouze funkce DiSeqC 1.2. To že se motor hýbe neznamená, že obsahuje instrukční sadu GTX. Pokud se motor nerozhasí v ose stožáru, rozjedou se mu polohy a on je jednoduše začne přejíždět. Řešením je příkaz Go to zero - ten však v GTX není definován, protože ho provádí sám motor po zapnutí napájení z receivru. O funkci Usals u Emtechu bych take dvakrát nemluvil. Pokud se nezadávají L/L do přijímače jedná se o fci DiSeqC1.2. Emtech 200Cr třeba s motory USALS příp GTX zcela odmítá spolupracovat. Přijímače Kaon (nepleťte si s označením Hornet nebo Xtreme) ačkoliv oba přijímače pocházejí z jedné linky, firma Kaon Media se k ním nerada hlásí, protože jsou cílem prav UCAS modulů, a výrobce se k tomu nesmí hlásit. Ty fci GTX (USALS) ováldají, ikdyž musím konstatovat, že SW modely 1.0.0, měli vadnou instrukční sadu a některá USALS zařízení nefungovala správně. Konečný závěr pro mne jako pro Obchodního ředitele je jednoznačná, nechci se spálit dvakrát o tu samou plotýnku. Opravy a výměny mtorů SG moji firmu přišly na 35-40 na nadbytečných vákonech tis. Kč + poškozená reputace mojí společnosti. Posledního půl roku používám jiné zboží a ani já ani zákazníci si nestěžují. Pro mne se stává prioritou především kvalita výrobku, protože jeho cena se pomalu, ale jistě stáv zanedbatelnou. Opravdvou hodnotou se stává vložená práce a spokojenost koncových zákazníků. Tu mi bohužel výrobky řady SG nebo GS nedaly..
Jinak určitě je markantní skupina lidí, kteří jsou spokojeni. já udávám přístup mojí firmy, neprodáváme jenom zboží, ale i práci. A pokud není kvalitní zboží, tak práce může být sebelepší, ale výsledek je pokaždé stejný. Ode mne si zákazník kupuje 3 roky bezstarostného užívání, né pocit laciné koupě.
Michal
 
 
  @Mike 

15.06.2004 14:28 • gespa
--- "Motory řady 2100 kromě novinky 2100A neumějí USALS, ačkoliv se tak tváří." - Jak to, že mi tedy i s těmito motory (řada 2100) fungují naprosto bezproblémově receivery eMTech150/200CR, TechnisatC a CCI a Kaon XSC 320 USB Hornet??? Podotýkám, že samozřejmě při využití funkce USALS... Žeby zázrak?
--- Jinak já jsem jich namontoval nepoměrně méně - doteď cca. do patnácti, ale problém s pootočením jsem neměl vůbec žádný (a ani jiný problém) a to i při použití na min. třech velmi větrných místech se 100cm Al a s upevněním na pozinkované trubky o průměrech 40-50mm, v druhém případě dokonce i na satkonzolu s galvanickým (nikoliv žárově) pozinkem o průměru 40mm, který klouže jako prase. Doba montáže deset, šest a tři měsíce (u těchto zátěžových míst).
-
--- Nechci nijak zmenšovat Tvoje zjištění, máš daleko větší zkušenosti (nejen) s těmito motory, ale i na netu již rok čtu jak jsou s nimi uživatelé spokojeni a i já si prozatím nemohu stěžovat (ostatně také mám jeden už skoro rok doma - v denodenním použití). Ale můžu mít taky jen štěstí, nejspíš jsou u vás nahoře trochu jiný (drsnější) větry než tady u nás dole...
 
 
  to Mike 

15.06.2004 06:29 • anonym
Díky,ale vzhledem k tomu,že to dělám o 10 let déle než ty,tak bych už o tom něco mohl vědět,to pravda.Naopak by určitě nebylo na škodu, kdybys to doplnil samostatným článkem místo tak dlouhé diskuze.Články píšu pouze populárním způsobem,protože konkrétní velikost kroutícího momentu si málokterý čtenář dovede představit.To si nechávám k soudu a na potrápení studentů .Jinak fakt dík za doplnění,ale prosil bych o samostatný článek k 2100A - u své 2100 se chystám se chystám vyměnit plastová kola za kovová. Zatím stejně nemám nad táhlové motory.Díky. autor
 
 
  Motory 

14.06.2004 16:12 • Mike
Zdá se, že se nám tu začínají formovat docela schopní odbornící na publikace v oblasti Sat příjmu, článku bych možná vytkl trochu povrchový sled událostí s trošku zkreslenými fakty, ale jinak docela rozumná informace, která by mohla mezi montéry probudit důvěru v instalce pozicionérů. Jenom jako dodatek bych chtěl upozornit na skutečně neodpovídající kvality motorů řady 2100 a Jaeger, které jsou bez pochyby dle svého zpracování potomky jednoho výrobního pásu s nevalnou kvalitou. Nekvalita není způsobená vadnou konstrukcí, ale použitím zcela podřadných materiálů při výrobě. Nejproblemovější částí právě jmenovaných pozicionérů jsou třmeny pro uchycení a velmi křehké U svorky, které po utažení jako komplet nevydrží pokud jsou uchyceny na ocelovou konzoli větší kroutící moment než 50-60Nm, což je u antén 90 -120 cm zcela běžná hodnota v momentě dojezdu, nebo náporu větru. Důsledkem potřeby většího utažení svorek, dochází k přetrhávání šroubů a v lepším případě deformaci třmenů. které jsou dělány na výložníky s píše rozměrem okolo 55-70mm, nikoliv na klasické 40mm jaké jsou v ČR k dispozici. Firma Jaeger stejně jako firma Strong jsou pouze Brand name holder pro OEM výrobky. Z našich zkušeností (bylo namontováno 100-120 zařízení) dochází zcela běžně k nutné opravě po 2-3 měsících provozu, kdy se celý komplet pootočí.. Při druhém servisním výjezdu se motor sundavá a nahrazuje jiným. Od února bylo vráceno celkem 47 motoru, z toho 23 domácímu dovozci. Motory řady 2100 kromě novinky 2100A neumějí USALS, ačkoliv se tak tváří. V takovém to případě jsme byli nuceni od těchto pozicionérů zcela odstoupit a nahradit je vysoce kvalitními jednatkami SM3D12, které mají rozvor 100 stupňů, a které jsou pro domácí použití zcela dostačující. Výhodou je i servisní zastoupení v ČR a původ EU.
Jenom tak pro zajímavost posílám dopis zaslaný dovozci v Prosinci, na který jsme doposud nedostali odpověď. :(
V Praze dne 29.12.2003-12-29
Č.J.: Claim - XXXX-1
VĚC: Reklamace výrobku HH Digipower SG 2100
Dobrý den posíláme písemné vyjádření a žádost o nápravu u výrobku SG 2100 DiseqC HH mount, který distribuuje Vaše firma. Bohužel musíme konstatovat, že se naše montážní skupiny potýkají ze zjevnou vadou výrobku, která hrubě znemožňuje jeho použití v povětrnostních podmínkách ČR. Celkově se výrobek jeví velmi profesionálně s dobrým zpracováním.
Naše společnost se zabývá montážemi a dlouhodobým servisem těchto zařízení od roku 1994. S politováním musíme konstatovat, že jako celek je Vámi distribuovaný výrobek vysoce vadový a to především v momentě montáže. Podle vyjádření našich montérů a posléze i nás musíme konstatovat, že uchycující třmeny ve tvaru U se závity na koncích jsou vyrobeny z materiálu , který zcela zjevně neodpovídá potřebám a požadavkům kladeným pří montáži výše uvedeného výrobku. Již při vzevrubném zkoumání je třmen vyroben z velmi nekvalitního materiálu, který dle našeho přesvědčení i zkušenosti neodpovídá spojovacímu materiálu potřebnému k bezchybnému upevnění motoru HH na stožár. Třmen ve tvaru U má zjevně velmi nízkou hustotu, tudíž se jedná pravděpodobně o výrobek z martinské oceli, která neodpovídá svými vlastnostmi požadavků odpovídajícího spojovacího materiálu dle ČSN. Důsledkem je malá pevnost v tahu, nízká pružnost s měkkostí martinské oceli a nízká odolnost proti ohybu a krutu, která je základní podmínkou kvality u závitového spojovacího materiálu. Zároveň kovová čelist která je obsahem kompletu neodpovídá svými fyzickými rozměry běžného upevňovacího materiálu, na který lze motor HH instalovat, důsledkem je přiléhání pouze dvou nejblíže soustředně umístěných kleštin, které mají za úkol pevně obejmout stožárek, na který se montují. Tak jak jsou zuby projektovány, odpovídá stoupání trubce s rozměry 76mm. Jenom chci upozornit, že běžný průměr stožáru pro uchycení parabol do 120 cm je v ČR je 40mm – 60mm, ani jeden z uvedených rozměru nedovolí kvalitní „zahryznutí“ kleští do povrchu stožárku a to nejen omezenou schopností odpovídajícně dotáhnout kleštiny díky křehkosti třmenů, ale i měkkosti použitého materiálu na zhotovení kleštiny, kde dojde k tzv. „ožvýkání“ rohů, které potom prokluzují v ose stožáru. Dalším problémem je velmi malá rozteč mezi dosedajícími plochami zubů, čímž vzniká poměrně velmi vysoký točivý moment na velmi malou plochu s nízkým koeficientem tření v době, kdy na anténu působí povětrnostní vlivy (vítr). Dotahováním kleštin dochází k vysokému tlaku na kleštinu, která se díky neodpovídajícímu stoupání zubů prohýbá a k utržení celého šroubu !!, nikoliv závitu, který má daleko nižší plošnou masu. Nepomáhá ani důkladné promazání matky a šroubu. Tím pádem je výsledkem montáže vcelku vzhledného zařízení s prakticky nulovou užitnou hodnotou a s nulovou možností montáže na střechách případně nekrytých místech objektů. Bohužel musíme konstatovat, že ze 40 souprav, na které byly použity vaše komponenty a byly montovány našimi montážníky, tak jak je určuje výrobce, jsme byli nuceni vyjet jíž ke 12 zásahům, jakožto indikované nekvalitně provedené montáži, jejímž jediným výsledkem bylo zjištění pootočení osy celé instalace vůči stožáru v důsledků nekvalitního materiálu použitého na spojovací díl s motorem HH. Tímto jsme
nucení použít znění zákona o odpovědnosti za vadu výrobku, kterou začínáme uplatňovat na dovozci a distributorovi materiálu, tak aby bylo možno ustanovit vzájemnou dohodu, jak budeme postupovat v případě uplatnění záruky na výrobní vadu výrobku. Celkově považuji celý problém za technologickou vadu výrobku s plnou odpovědností výrobce. Řešením by bylo nahrazení třmenů ve tvar U od výrobce třmeny se stejnými rozměrovými vlastnostmi, ale odpovídajícími mechanicko-strojními vlastnostmi tak, aby bylo možno kompenzovat nedostatek samotné kleštiny, jejíž mechanická funkčnost by byla zajištěná lepším utažením třmenu a tí, vetším koeficientem tření.
Tímto žádám o neprodlené vyřízení celé záležitosti k oboustrané spokojenosti, protože jsme přesvědčení, že s danou závadou se začnou ozývat i ostatní profesionální organizace, které se zabývají instalacemi HH systému. Na závěr bych chtěl uvést, že systémů USALS nebo DiseqC 1,2 naše společnost v ČR namontovala okolo 150 s procentem reklamace pohybujícím se v intervalu do 5 procent. Pravděpodobnost vadné instalace je tedy prakticky vyloučena i tím, že jsem se analýzou vady zabýval osobně a s XXXXXXX jsme nezávisle na sobě došli ke stejnému závěru.
S pozdravem ing. XXXXX

 
 
  Motory 

07.06.2004 22:49 • JendaJ
Souhlasím velice dobře napsaný článek,děkuji.
 
 
  @tukan 

07.06.2004 13:32 • Divák
Souhlasím s tebou, já natáčím s motorem Stab H-H 120 parabolu Gibertini 120 od 68,5 st. východně do 45 st. západně a to bez jakékoliv úpravy. Viděl jsem, že SGčka či DGčka chodí ještě více na východ, ale já preferuji kvalitu a ta je u tohoto motoru skutečně dobrá.
 
 
  Stab 100 

07.06.2004 10:45 • tukan
Článek velice povedený krasné počtění ale s jednou věcí nemohu souhlasit.Motor Stab 100 používám už asi 4 roky a bez jakých koliv problému je jeho rozsah od 68 st.vychd až po 43 st.západ .Místo příjmu je Děčín a parobola je pruměru 100 cm.Dovozce tohoto motoru dělá úpavu rozsahu pohybu která tyto hodnoty údajně zvětší.
 
 
Celkový počet komentářů: 8 / zobrazují se: 1 ... 8

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist