nastavenie paraboly
24.11.2008 10:17 • keram2
Zdravim.
Mam problem s naladenim satelitu. Ked som chcel doma naladit Thor, alebo Intelsat pre DIGI, tak mi to slo v pohode, lebo som mal pred tym satelit na Astru a len som ho trochu potocil.
Ale mam problem ked chcem u sestry na dome nanovo nainstalovat cely satelit. Viem priblizny smer ako ma ist, nema ziadnu prekazku, ale za toho boha nemozem chytit ziadny signal.Teda signal chytim ale jeho kvalita je stale na 0%.
Viete mi niekto poradit neaky zlepsovak ako spravne namontovat a otocit satelit?
 
Reakce (nejnovější jsou nahoře)
http://soundastic.tym.sk/tv-sat-navody/zakladny-sa

24.11.2008 10:23 • johnydish
http://soundastic.tym.sk/tv-sat-navody/zakladny-sa telitny-komplet
Je to skôr pre astru 23,5, ale dá sa prisposobiť. Pri ladení si treba zvoliť vhodný transpondér, ktorý je určite aktívny. V setingoch prijímačov sú občas chyby a neaktuálnosti
 
 
no ja som ten primac doma rozbehal, lebo som si

24.11.2008 10:38 • keram2
no ja som ten primac doma rozbehal, lebo som si tam hodil kody na DIGI, a funguje mi to. Su tam predvolene stanice. U segry treba len chytit signal aby to slo. Viem ze tam zalezi casto len na milimetroch aby ten signal bol, ale neak sa mi to stale nedari.
 
 
Celý satelit ? Tak ten se ti na dům určitě

24.11.2008 10:39 • sobol
Chceš na dům nainstalovat celý satelit ? Tak ten se ti na dům určitě nevejde, je mnohem větší...
Patrně máš na mysli instalaci parabolické antény, ne ? Tak to je jednoduché - musíš ji namířit na tu družici (satelit), kterou chceš přijímat (neuvedl jsi kterou)... Např. na Astru 1 (19,2 E) je to prakticky téměř přesně směrem na jih a asi 30 stupňů nad obzor. Víc ti nelze poradit.
V přijímači si zapni nějakou již naladěnou stanici na té družici (na tom satelitu), který chceš přijímat a potom parabolou otáčej vlevo, vpravo a nahoru a dolů v udaném směru, až najdeš signál aspoň nahrubo, později to dopiluješ... Také konvertor musí být správně natočený, jinak nic nechytneš...
Žádný jiný zlepšovák se nekoná.
 
 
Ano mal som na mysli parabolu, nie cely satelit

24.11.2008 10:53 • keram2
Ano mal som na mysli parabolu, nie cely satelit :D no to ja v podstate viem aj ako to ma smerovat aj ako to potom v primaci nastavit. Doma som to bez vacsich problemov rozbehal. Ale dik ze to ma byt tak cca 30 stupnov nad obzor.To som presne nevedel. Dam to na 30 stupnov a skusim s nim behat do prava, do lava a uvidim ci neaky signal bude.
A ten konvektor musi byt asi ako?? ja ho mam doma kolmo. Neviem ako by som to vysvetlil, ide mi z neho kabel celkom kolmo na zem. A vsetci ostatny to tak maju. To uz asi len potom na male doladenie mam s nim hybat, co?
 
 
1. Těch 30 stupňů je jen přibližně, záleží na

24.11.2008 10:59 • sobol
1. Těch 30 stupňů je jen přibližně, záleží na bydlišti. Např. na rovníku budou družice kolmo nad zemí, čili 90 stupňů. a na severním pólu téměř (ne úplně) vodorovně (ve skutečnosti pod zemí, čili nebudou vůbec vidět...).
2. Různé typy konvertorů se musí různě natočit. Obvykle je to tak, jak říkáš, ale např. já mám LNB trocho pootočeny. To vyzkoušíš nastavit později - na co nejsilnější signál.
3. Pro snadné natáčení paraboly pro vyhledávání družic je vhodné mít parabolu namontovanou na polárním závěsu, čili na ose, která je rovnoběžná s osou zemské rotace. Používá se to také u hvězdářských dalekohledů, aby dalekohled mohl plynule sledovat pohyb hvězd po obloze. Takže parabola se neotáčí na kolmé ose, ale na šikmé..., tím se vlastně i naklání atd...
 
 
Pri hladani signalu ak najdes aj len slabi signal

24.11.2008 11:52 • zarek
Pri hladani signalu ak najdes aj len slabi signal ale neda sa doladit zastav sa a vypni primac zo zasuvky a znova zapni aj mne to blblo a po resete zrazu OK nemusi to vzdy zabrat ale skus.Hlavne THOR-INTELSAT mi to robi.
 
 
Dakujem za rady, dufam ze sa mi to cim skor podari

24.11.2008 12:06 • keram2
Dakujem za rady, dufam ze sa mi to cim skor podari spravit.
 
 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/forum/