Druhý katarský satelit bude vypuštěn do roku 2016
17.12.2013 zdroj: advanced-television.com
Katarský první satelit, Es’Hail-1, byl vypuštěn v srpnu jako podnik se společnou majetkovou účastí s firmou Eutelsat. Nyní ředitel společnosti pro strategii uvedl, že druhý národní satelit bude vypuštěn do roku 2016. Podle informací z Kataru, společnost Es’Hail vydává požadavky na projekt RFP (Request For Proposals), aby byla uzavřena smlouva v druhém čtvrtletí roku 2014.

Družice Es’Hail-2 by měla být menší než satelit Es’Hail-1 s hmotností asi tři tuny. Pan Anthony Baker, ředitel společnosti Es’Hail pro strategii uvedl, že projektové požadavky RFP mají být vydány po poradě konzultantů, která nyní probíhá a že během tří let by nový telekomunikační satelit měl být objednán pro vynesení na oběžnou dráhu.

Pan Anthony Baker také řekl, že společnost Es’Hail provedla šetření z hlediska možných podnikatelských příležitostí pro třetí a čtvrtý satelit, aby bylo možné pro společnost Es’Hail získat trvale udržitelný rozvoj. Pan Baker novinářům řekl, že satelit ES’Hail-1 je stále v testovací fázi a že by měl být využíván lokálními vysílateli.


S využitím zdroje: Chris Forrester, advanced-television.com, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/15720/druhy-katarsky-satelit-bude-vypusten-do-roku-2016/