EO TV z družice Astra 1N
22.11.2015 zdroj: Digitalfernsehen
Dnes, v neděli 22. 12. 2015, zahajuje volné/FTA vysílání německá stanice EO TV v hlavním vysílacím čase jako sdílené vysílání rodinného a dětského kanálu Ric. Na programu EO TV se podílí pan Jürgen Hörner bývalý šéf společnosti ProSiebenSat.1.

Název EO TV by měl být evropským originálem (European Originals) a proto se stanice soustředí na nové seriály. EO TV nabídne různé evropské seriály (Proof, Amber, The Driver), hrané filmy (The Great Bankrobbery/Ostře sledovaná banka s Lukem Evansem, Oněgin s Ralphem Fiennesem, Wreckers s Benedictem Cumberbatchem), klasiku a premiéry. Stanice bude vysílat denně od 20:15 hodin do 1:00 hodin v noci.

Kromě satelitu bude program dostupný terestricky v DVB-T, v platformě IPTV (např. Magine, Zattoo), jako tzv. livestream na vlastní internetové stránce a v některých německých kabelových sítích.

Parametry pro příjem EO TV (jako Ric), satelit Astra 1N, orbitální pozice: 19,2° východně: transponder: č. 117, provider: ORF Digital, kmitočet: 12,692 GHz, Symbol Rate: 22000 kSymb/s, FEC: 5/6.


S využitím zdroje: buhl, digitalfernsehen.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/16398/eo-tv-z-druzice-astra-1n/