DVB-T2 v Rakousku: v polovině dubna v dalších regionech
23.03.2017 zdroj: Digitalfernsehen
Potom, co v říjnu 2016 byl uskutečněn přechod na DVB-T2 ve Vídni, v severním Burgenlandsku a ve velké části Dolního Rakouska, rakouská vysílací společnost ORS s r. o. (Österreichische Rundfunksender GmbH) ohlásila další tři regiony, kde v polovině dubna bude možné přijímat televizi s vysokým rozlišením v platformě SimpliTV. Ve Štýrsku (19. 4. 2017), Horním Rakousku a Salzburgu (vždy 20. 4. 2017) bude ukončeno dosavadní vysílání DVB-T.

Důvodem je digitalizační strategie rakouského regulačního úřadu KommAustria, která má být dokončena do konce roku 2017. Pro tři aktuálně dotčené spolkové země bude investováno celkem osmi miliónů eur na modernizaci vysílacích zařízení. O přechodu na DVB-T2 jsou již diváci informováni pomocí lišty v aktuálním programu.

Po přechodu na platformu DVB-T2/SimpliTV budou všechny programy ORF ve vysokém rozlišení a (pro rakouské občany) budou dostupné bez dodatečných nákladů a také dalších čtyřicet programů. "Našeho cíle, učinit digitální terestrickou televizi konkurenceschopnou, je tím dosaženo", uvedl pan Michael Wagenhofer, ředitel společnosti ORS.


S využití zdroje: buhl, Digitalfernsehen.de, volně upraveno a zkráceno


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/16777/dvb-t2-v-rakousku-v-polovine-dubna-v-dalsich-regionech/