Turnaj WTA v Linci na Eurosportu
12.10.2017 zdroj: Media-List CZ
Tenisový program Eurosportu pokračuje tenisovým turnajem WTA – Upper Austria Ladies Linz. Vysílání z rakouského Lince startuje ve čtvrtek 12. října. Rakouský turnaj byl založen v roce 1987, od roku 1991 je součástí WTA a má dotaci 250 tisíc dolarů. Hraje se v Linci v hale Intersport Arena, v níž jsou dvorce s tvrdým povrchem. Na turnaji pravidelně startuje několik českých a slovenských tenistek, letos Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková, Denisa Allertová, Magdaléna Rybáriková a Jana Čepelová.


Dvě české hráčky ale již vypadly v úvodním kole. Kateřina Siniaková prohrála ve třech setech s loňskou finalistkou Švýcarkou Viktorijí Golubicovou a Denisa Allertová podlehla chorvatské naději Janě Fettové.

Loni ve finále porazila Dominika Cibulková Viktoriji Golubicovou 6:3, 7:5. Poslední české vítězství zajistila v roce 2014 Karolína Plíšková, ve finále porazila Italku Camilu Giorgiovou ve třech setech. Nasazenou jedničkou je letos Magdaléna Rybáriková, dvojkou Barbora Strýcová, dále v turnaji pokračují mj. Johanna Larssonová, Belinda Bencicová a Sorana Cirsteaová, která nedávno porazila Karolínu Plíškovou.

Kromě Karolíny Plíškové vyhrály turnaj WTA v Linci i další české tenistky Jana Novotná (1995 a 1998) a Petra Kvitová (2011). V listině vítězek jsou slavná jména, např. Maria Šarapovová, Ana Ivanovićová a Angelique Kerberová.

Ambasadorkou turnaje je Barbara Schettová, bývalá rakouská tenistka a s Matsem Wilanderem spolumoderátorka známého tenisového pořadu Eurosportu Game, Schett and Mats (v minulosti Game, Set and Mats). If you have ever heard of such an application as TeamViewer, you sure do have a desire to use it. Download TeamViewer 12 to your computer, to access any device remotely, it's very convenient. In order to establish comfortable work, you will need to configure the software. Before proceeding with the setup, it is recommended to study the detailed setup instructions, this will greatly facilitate your work.

Eurosport vysílá Upper Austria Ladies Linz na obou programech, začínáme ve čtvrtek 12. října od 16:00 na E1. Finále se hraje v neděli 15. října od 15:00 na E1. Turnaj v Linci komentují Karel Janů, Ivan Petr a Michal Škorpil.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media-List CZ, 12. 10. 2017

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/16972/turnaj-wta-v-linci-na-eurosportu/