VKV v Německu: aukce Media Broadcast zahájena
28.11.2017 zdroj: Digitalfernsehen
Nejpozději do poloviny roku 2018 společnost Media Broadcast plánuje rozdělit svou infrastrukturu německých vysílačů VKV. Od poledne 27. 11. 2017 v rámci aukce může nabízet vysílače a antény. V příštích sedmi měsících se to celkem bude týkat téměř tisíce VKV antén a cca 1400 vysílačů společnosti Media Broadcast. Již koncem prosince by většinu infrastruktury mohla prodat dceřinná společnost Freenet prostřednictvím otevřené aukce. Problematické případy by mohly být dojednány do 30. 6. 2018.

Aukce v této formě je mimořádná, pokud není zcela jedinečná. Přitom se využívá obrácený postup, když se v určitých časových intervalech prodejní cena postupně snižuje až je nabídka přiklepnuta. Za tím účelem firma Media Broadcast pověřila akciovou společnost Newtron AG, aby poskytla internetovou (online) aukční platformu.

Zúčastněné třetí strany by následně mohly "dojednat nové smlouvy s uživateli a díky akvizici si dlouhodobě zajistit stabilní obrat", uvádí se na informační internetové stránce společnosti. Největší německý poskytovatel služeb pro vysílání obrazu a zvuku ujišťuje potenciální kupující, že nabízená infrastruktura může být technicky využívána alespoň dalších deset let.

Už před začátkem aukce si např. stanice Radio 21 a Rockland Radio u společnosti Media Broadcast zajistily zajímavé vysílací lokality. Nyní se to bude týkat i zbývající VKV sítě.


S využitím zdroje: bey, Digitalfernsehen.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/17009/vkv-v-nemecku-aukce-media-broadcast-zahajena/