DAB ve Velké Británii: multiplex BBC National
10.12.2017 zdroj: Advanced-television
Společnost pro telekomunikační infrastrukturu Arqiva oznámila, že čtvrtá fáze 4 (Phase 4) rozšiřování veřejnoprávního národního multiplexu BBC National DAB byla dokončena se spuštěním nového vysílače Fakenham v North Norfolku.

Čtvrtá fáze byla realizována na dalších 163 vysílačích po celé Velké Británii, aby zajistila národní rozhlasové služby BBC, včetně služeb, které jsou dostupné jen digitálně. V této fázi se doplnilo a zajistilo pokrytí sítě pro více než 400 tisíc domácností (cca 900 tisíc posluchačů) a na více než 2400 km dálnic a silnic první třídy (A-road). Díky tomu se celkové pokrytí obyvatelstva pro multiplex BBC National DAB se zvýšilo z 93 % na 97,6 %.

Posluchači digitálního rozhlasu na mnoha místech Velké Británie mohou nyní využívat dodatečných možností, které přináší digitální rádio, včetně nabídky výhradně digitálních stanic BBC, zahrnující 1Xtra, 5 live sports extra, 6 Music, Radio 4 Extra, Asian Network, World Service, i stávající národní stanice BBC – Radio 1, Radio 2, Radio 3, Radio 4, Radio 5 live.


S využitím zdroje: Advanced-television.com, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/17028/dab-ve-velke-britanii-multiplex-bbc-national/