Najsledovanejšími športovými prenosmi ZOH na RTVS sú hokej a biatlon
21.02.2018 zdroj: RTVS
Hokejové zápasy slovenskej reprezentácie a biatlon žien patria na Jednotke a Dvojke k najsledovanejším prenosom zo zimných olympijských hier v Pjongčangu. RTVS prináša divákom aj v súvislosti s medailovými očakávaniami zápolenia všetkých slovenských športovcov. Najväčší záujem bol od začatia ZOH 2018 o sobotňajší (17.2.) hokej medzi Slovenskom a Slovinskom.

Záverečné vystúpenie slovenských hokejistov v základnej skupine turnaja pritiahlo k obrazovkám 1,010 milióna fanúšikov v univerzálnej cieľovej skupine 12+ so 60,2% podielom na trhu. Jednotka bola v tom čase najsledovanejšou televíziou na trhu. Lídrom bola aj počas vysielania sobotňajšieho ženského biatlonu, v ktorom Anastasia Kuzminová získala pre Slovensko už šiestu olympijskú medailu, z toho tretiu najcennejšiu. Preteky s hromadným štartom sledovalo 731.000 divákov, s 53,8% podielom na trhu.

Mimo športu počas uplynulého víkendu opäť bodovala obľúbená folklórna šou Zem spieva, ktorá každým týždňom získava viac fanúšikov a jej sledovanosť kontinuálne rastie. Uplynulú sobotu si ju pozrelo 502.000 divákov s 23,3% podielom na trhu, čo je najvyšší výkon v jej aktuálnej sérii.


Rozhlas a televízia Slovenska

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/17102/najsledovanejsimi-sportovymi-prenosmi-zoh-na-rtvs-su-hokej-a-biatlon/