DVB-T v Polsku: WspolnaTV v multiplexu TV Lužice
18.08.2018 zdroj: Radiopolska
V multiplexu TV Łużyce (TV Lužice) v Dolním Slezsku zahájil zkušební vysílání (barevné pruhy) nový program WspolnaTV (wspólny = společný, veřejný). Vysílací licence na šíření kanálu s tímto názvem v polských kabelových sítích byla vydána dne 20. 10. 2017. Podle licence bude program plnoformátový, programové schéma má obsahovat informace, publicistiku, sport a náboženské pořady. Nejdůležitějším prvkem programového schématu bude hudba, ve formě pořadů vlastní produkce a videoklipů vysílaných mezi pořady.

Podle dokumentu žadatele o licenci Śląsko-polo bude v programu dominovat hudba s lidovými motivy a slezským dialektem v současných tanečních aranžích. V programu se také objeví kulturní a společensko-politické pořady, kde se budou diskutovat a posuzovat „popularizační, lehkou formou” nejdůležitější události v zemi a regionu.

Podle informací dostupných na internetové stránce www.wspolnatv.pl tento program už dříve vysílal v českém multiplexu DVB-T na 59. kanálu z vysílače Klimkovice u Ostravy.


S využitím zdrojů: Krzysztof Sagan, Radiopolska.pl a forum.radiopolska.pl, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/17225/dvb-t-v-polsku-wspolnatv-v-multiplexu-tv-luzice/