RTVS prináša nový regionálny magazín Regina
25.04.2019 zdroj: RTVS
Dňa 24. apríla spustila RTVS nový formát, ktorého hlavným cieľom je mapovať život v jednotlivých regiónoch Slovenska – reláciu Regina. Vysielať ju budú od pondelka do štvrtka obidve televízne štúdiá tejto verejnoprávnej inštitúcie striedavo z Košíc a Banskej Bystrice od 16:20 na Dvojke. Podobnosť jej názvu s názvom Rádio Regina nie je náhodná. Symbolizuje tvorivé, tematické a čiastočne aj personálne prepojenie obidvoch značiek fungujúcich pod hlavičkou RTVS.


V každom vydaní zaznejú aktuálne i tematické informácie zo života ľudí v jednotlivých regiónoch Slovenska. Tvorcovia tejto relácie chcú divákom (a sprostredkovane i poslucháčom) predstaviť všetky odtiene života regiónov Slovenska. V ich pozornosti budú nielen problémy života obyčajných ľudí, ale aj snaha o hľadanie riešení, takisto publicistické pohľady na úspechy, projekty, pripravované podujatia, tradície, aktivity, výročia či rôzne iné udalosti, tiež inšpiratívni ľudia, prírodné krásy, historické pamiatky, jednoducho „všetky odtiene regiónov".

Ďalším aspektom relácie, ktorá tematicky nadväzuje na regionálne formáty RTVS posledného desaťročia (Regionálny denník, Teleregina či Ahoj Slovensko) je jej výraznejšie ukotvenie na sociálnych sieťach.

V každom vysielaní bude jedna z troch tém prepojená s rozhlasovou Reginou, stálou rubrikou budú „Rady Reginy". Tvorcovia plánujú vysielať tematicky pestré živé štúdia a v nich prezentovať najrôznejšie aktivity ľudí z rôznych regiónov Slovenska. Relácia sa bude vysielať z nových moderných a doposiaľ najvýpravnejších štúdií v histórii regionálneho magazínu. Relácia bude mať aj novú grafickú identitu s nadčasovou 3D animovanou grafikou, ktorá vznikla v kapacitách odboru kreatívy RTVS pod vedením Igora Majkúta.


Bratislava 24. apríl 2019, Rozhlas a televízia Slovenska

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/17402/rtvs-prinasa-novy-regionalny-magazin-regina/