RTVS láka fanúšikov na hokejové prenosy vlastnou imidžovou kampaňou
13.05.2019 zdroj: RTVS
RTVS pripravila kreatívnu imidžovú kampaň k Majstrovstvu sveta v hokeji, ktorá pobaví aj nešportovcov. Na jej vzniku sa výrazne podieľali interní kreatívci z RTVS. „Sme Hokejová republika. Ukážme to všetkým," takto znie hlavný headline kampane. Televízna kampaň dopĺňa, že to budú „Majstrovstvá, ktoré uvidí celý svet. U nás v RTVS". V rozhlasovej kampani znie podtitul „Hokejové majstrovstvá o ktorých bude počuť celý svet." V kampani je zapojená aj pre RTVS charakteristická dvojbodka. „RTVS je oficiálnym a v tomto prípade aj domácim vysielateľom MS a v kampani sme preto chceli demonštrovať jednoznačné spojenie RTVS s hokejom. Symbolicky sme použili dvojbodku z loga RTVS, pretože ju zároveň nájdeme aj v každom výsledku hokejového zápasu," priblížil kampaň Richard Jajcay, riaditeľ Sekcie marketingu v RTVS.

Kampaň prebieha v televízii, rozhlase a v printe. „Televízne spoty prinášajú pohľad na vtipné situácie, akési mikrosúboje, ktoré môžu medzi fanúšikmi z celého sveta vzniknúť v mimo štadióna. Aj v týchto spotoch zohráva hlavnú úlohu výsledok a dvojbodka, ktorá sa objaví nielen vo výsledku vzájomného stretnutia," prezradil o televíznej kampani Igor Majkút, vedúci odboru kreatívy v RTVS. Aj v rozhlasových spotoch RTVS zapája fanúšikov súťažných tímov majstrovstiev. „Kreatíva je založená na pozdravoch a privítaní fanúšikov v ich rodnom jazyku, ktorý Slovákom znie exoticky - dánčina, fínčina, švédčina. V závere spotu je drobná, humorná rada, ktorá je ušitá na mieru danému štátu."

Kreatívnym spôsobom je telerozhlasová dvojbodka použitá aj v kampani tlačených médií. „V bežnom živote sa stretávame s množstvom čísiel, ktoré sa jednoduchým vložením dvojbodky stanú hokejovým výsledkom," povedal Igor Majkút z RTVS. V printovej kampani sú použité bežné čísla, ako napríklad číselné označenie budovy, číslo autobusu na zástavke. Po vložení dvojbodky sa tak bežné označenie stane hravým pohľadom na výsledok a prebúdza vo fanúšikoch hokejovú a súťažnú atmosféru.

RTVS počas Majstrovstiev sveta v hokeji 2019 odvysiela všetkých 64 hokejových súbojov. Bude to nielen prostredníctvom televízneho vysielania, hokejové súboje prinesie aj vo vysielaní rozhlasu a na svojom webe.


Vizitka kampane - Majstrovstvá sveta v hokeji 2019, promo na vysielanie

Agentúra: RTVS
Creative director: Igor Majkút
Riaditeľ sekcie marketingu: Richard Jajcay
Art directori: Igor Derevenec, Igor Majkút, Tibor Kováč, Patrik Malory
Copywriteri: Jozef Rundes, Peter Barnáš
Brand manageri: Petra Piláriková, Lucia Rolincová
Produkcia: Sentimentafilm
Réžia: Igor Majkút, Marek Urban


Rozhlas a televízia Slovenska

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/17414/rtvs-laka-fanusikov-na-hokejove-prenosy-vlastnou-imidzovou-kampanou/