Canal Plus kupuje za jednu miliardu eur majitele Skylinku
27.05.2019 zdroj: Česká televize/ČTK
Provozovatel placené televize Canal Plus ze skupiny Vivendi koupí za jednu miliardu eur (25,8 miliardy Kč) evropského konkurenta M7 od soukromého investora Astorg. M7 působí i v České republice, kde poskytuje satelitní služby pod značkou Skylink. Akvizice rozšíří působnost Canal Plus do sedmi dalších evropských zemí, uvedla firma v pondělním prohlášení.

M7 sídlí v Lucembursku, kromě České republiky působí také na Slovensku, v Nizozemsku, Belgii, Rakousku, Maďarsku a Rumunsku. Roční příjmy firmy se pohybují kolem 400 milionů eur. Akvizice zvýší počet předplatitelů Canal Plus téměř na 20 milionů, napsala agentura Reuters.

Skylink má celkem v ČR a na Slovensku podle údajů z roku 2017 kolem 1,65 milionu zákazníků, z toho asi milion připadá na Česko. Milion uživatelů platí měsíční servisní poplatek a 650 tisíc si předplácí některý z programových balíčků.

Skupina M7 patří mezi největší nezávislé provozovatele placené televize v Evropě. Vznikla před 20 lety a má zhruba tři miliony předplatitelů. Je pouze distributorem satelitních kanálů, místních i mezinárodních, včetně HBO, Eurosport nebo National Geographic, vlastní obsah nevytváří.

Loni v prosinci oznámila, že koupí satelitní část firmy Liberty Global v ČR, na Slovensku, v Rumunsku a v Maďarsku.


Zdroj: zem, Česká televize; ČTK, 27. 5. 2019

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/17421/canal-plus-kupuje-za-jednu-miliardu-eur-majitele-skylinku/