RAI 4K z družice Hot Bird 13C
25.07.2019 zdroj: Infosat
Podle informací italských médií kanál s velmi vysokým rozlišením RAI 4K, který je šířen z družice Hot Bird 13C z orbitální pozice 13° východně, bude vysílat jako celodenní (24 hodinový) program. Kanál plánuje během následujících měsíců rozšířit nabídku. V programovém schématu se m. j. objeví opery a dokumenty z italských regionů a kulturní pořady. Vlajkovou lodí programu RAI 4K jsou dokumenty slavného dirigenta Alberta Angela a Noc na měsíci, která byla vysílána o uplynulém víkendu ve velmi vysokém rozlišení.

Pro příjem kanálu je popř. třeba provést manuální naladění satelitního přijímače, neboť na konci června na transponderu satelitu Hot Bird 13C došlo ke změně přenosové rychlosti SR a korekce chyb FEC. Protože program platformy Tivù Sat je kódován, je také potřebná aktivovaná přístupová karta poskytovatele programů Tivù Sat ve spojení s licencovaným receiverem TivùSat nebo modulem TivùSat CI.

Aktuální parametry příjmu RAI 4K: transponder: č. 1, kmitočet 11,219 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate: 29900 kSymb/s, FEC: 3/4, norma: DVB-S2/8PSK, kódovací systém: Nagravision. Internet: www.tivusat.tv/4kpertutti/.


S využitím zdroje: Infosat.de, 24. 7. 2019, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/17454/rai-4k-z-druzice-hot-bird-13c/