eSports1 HD a Sport1+ HD v budoucnosti i z družice Astra 1N?
28.09.2019 zdroj: Infosat
Na satelitu Astra 1N na orbitální pozici 19,2° východně bylo zahájeno vysílání identifikací placených televizních stanic eSport1 HD a Sport1+ HD. Vysílá se z transponderu č. 30, na kmitočtu 11,656 GHz, vertikální polarizace, Symbol Rate: 22000 kSymb/s, FEC: 2/3, norma: DVB-S2/8PSK; MPEG-4/HD. Signál je kódován v systému Nagravision. Podle informací stanice se jedná jen o nezávazný zkušební provoz.

eSports1 je první lineární televizní kanál na téma eSport, který zahájil vysílání v lednu 2019 v Německu, Rakousku a Švýcarsku. Jestli obě stanice bude možné přijímat ze satelitu prostřednictvím DTH , není zatím známo.

Podle informací stanice, placená televizní eSports1 je aktuálně šířena v Německu, Rakousku a Švýcarsku v platformách Vodafone Deutschland/Vodafone Německo, Telekom, Unitymedia, 1&1, T-Mobile Austria, A1 Telekom, UPC Schweiz/UPC Švýcarsko a Zattoo. Internet (další informace o příjmu): https://tv.sport1.de/esports1/empfang/. Podle informací stanice je Sport1+ je aktuálně šířena v Německu, Rakousku a Švýcarsku v placených televizních platformách Vodafone, Unitymedia, Deutsche Telekom, A1 Telekom a UPC.


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/17500/esports1-hd-a-sport1-hd-v-budoucnosti-i-z-druzice-astra-1n/