Die Sendung mit der Maus zum Hören volně z družice Astra 1L
03.12.2019 zdroj: Infosat
V neděli 1. 12. 2019 zahájila volné vysílání německá dětská stanice Die Sendung mit der Maus zum Hören (Vysílání s myší k poslechu) na satelitu Astra 1L na orbitální pozici 19,2° východně. Program nahradil dosavadní dětský rozhlasový kanál KiRaKa stanice WDR a příslušně se změnila identifikace z KiRaKa na Die Maus.

Jak bylo dříve oznámeno od 1. 12. 2019 stanice vysílá jako lineární rozhlasový kanál DAB+, na satelitu, na internetu a v aplikaci App. V denně připravovaném novém vydání podcastu a v digitálním rozhlasovém kanále se pro dětského posluchače od šesti do deseti let vedle televize a internetu otevírá nový svět.

I na programu WDR 5 bude možné v neděli poslouchat novou zvukovou nabídku Die Sendung mit der Maus. Dětský rozhlasový kanál KiRaKa bude nadále vysílán jako pořad stanice WDR 5 na VKV. Mediálně pedagogické aktivity na základních školách v Severním Porýní-Vestfálsku budou v příštím roce pokračovat.

Parametry příjmu: transponder: č. 91, provider: SES Astra, kmitočet: 12,266 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate: 27500, FEC 3/4, identifikace Die Maus, volné (FTA) vysílání. Internet: www.diemaus.de


S využitím zdroje: Infosat.de, 2. 12. 2019, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/17563/die-sendung-mit-der-maus-zum-horen-volne-z-druzice-astra-1l/