ORF Radio Wien začíná se zpravodajstvím v jednoduchém jazyce
09.01.2020 zdroj: APA - OTS
Od 12. 1. 2020 každou neděli vídeňská veřejnoprávní rozhlasová stanice ORF Radio Wien nabídne nový zpravodajský formát - týdenní přehled v jednoduchém jazyce. Slova jsou jednoduchá a věty krátké. Zprávy budou interpretovány tak, že jim bude možné snadno porozumět. Jsou to zprávy s nejdůležitějšími tématy týdne. Pořad má název Einfach! Wichtig! (Jednoduché! Důležité!). Je určen všem posluchačům, kterým se zdá svět zpravodajství příliš komplikovaný nebo příliš nesrozumitelný. Je to dodatečná nabídka pro dětské posluchače, pro osoby s postižením nebo s problémy při učení, pro mnoho starších posluchačů a také pro posluchače s nižšími znalostmi němčiny.

Zpravodajský pořad bude možné poslouchat vždy v neděli – a to čtyřikrát. Dopoledne se vysílá v 8:30 hodin a v 9:30 hodin, kdy je pořad připravovaný speciálně pro mladé publikum, které potřebuje mnohem více doprovodných informací, aby porozumělo zprávám. Odpoledne budou jednoduché zprávy vysílány v 13:30 hodin a v 14:30 hodin se zaměřením na dospělé posluchače. Pokud zpravodajský pořad zmeškáme, můžeme si jej poslechnout a k tomu přečíst text na internetové stránce wien.ORF.at. Pořad bude produkovat malý tým zpravodajské redakce stanice Radio Wien.

Radio Wien lze přijímat ve Vídni na kmitočtu 89,9 MHz nebo na 95,3 MHz, v celém světě na internetové stránce wien.ORF.at nebo v aplikaci Radio Wien-App.


S využitím zdroje: tisková zpráva APA - OTS, 8. 1. 2020, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/17600/orf-radio-wien-zacina-se-zpravodajstvim-v-jednoduchem-jazyce/