Smithsonian Channel HD i v evropském svazku družice Astra 2G
16.02.2020 zdroj: Infosat
Americká televizní stanice Smithsonian Channel HD (Smitsonův/Smitsonovský kanál) zahájila vysílání na dalším transponderu - č. 9 satelitu Astra 2G na orbitální pozici 28,2° východně, který díky vysílání v evropském svazku v pásmu Ku (Ku Band Beam) umožňuje příjem ve velké části Evropy. Již začátkem prosince 2018 kanál zahájil volné (FTA) vysílání ve vysokém rozlišení (Full HD), avšak jen v britském svazku (UK Band Beam) stejném satelitu Astra 2G. Na nové frekvenci lze např. kanál jednoduše přijímat i ve střední Evropě se satelitní parabolickou anténou běžné komerční velikosti.

Smithsonian Networks (Smitsonovy/Smitsonovské sítě) je podnik se společnou majetkovou účastí mezi Showtime Networks, Inc. CBS Corporation a Smithsonian Institution (Smitsonův/Smitsonovský institut - výzkumná a vzdělávací instituce v USA). Obsah programu je inspirován muzei, výzkumnými institucemi a periodiky Smithsonian Institution. Programové schéma kanálu zahrnuje široký výběr pořadů, např. s tematikou přírody a vědy, kultury a historie, letectví a kosmonautiky a také dokumenty.

Nové (souběžné) parametry příjmu: transponder: č.9, kmitočet 11,509 GHz, vertikální polarizace, Symbol Rate: 23000 kSymb/s, FEC: 2/3, norma: DVB-S2/8PSK, identifikace: 52271, volné (FTA) vysílání. Internet: www.smithsonianchannel.com


S využitím zdroje: Infosat.de, 14. 2. 2020, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/17639/smithsonian-channel-hd-i-v-evropskem-svazku-druzice-astra-2g/