Další české rozhlasové stanice volně z družice Astra 3B
05.03.2020 zdroj: Infosat
Třináct dalších regionálních stanic veřejnoprávního Českého rozhlasu zahájilo vysílání na satelitu Astra 3B na orbitální pozici 23,5° východně. K nim patří regionální stanice ČRo Brno, ČRo České Budějovice, ČRo Hradec Králové, ČRo Karlovy Vary, ČRo Liberec, ČRo Vysočina, ČRo Pardubice, ČRo Plzeň, ČRo Region (Středočeský kraj), ČRo Olomouc, ČRo Ostrava, ČRo Sever (Ústecký kraj) a ČRo Zlín. Všechny programy vysílají volně (FTA).

Vedle již vysílaných programů jako je ČRo 1 - Radiožurnál, ČRo 2 - Dvojka, ČRo 3 - Vltava a dalších programů, které jsou celoplošně šířeny i na VKV, lze ze satelitu přijímat také rozhlasové stanice, která jsou zastoupeny výhradně na satelitu, v DAB+, na internetu v některých kabelových sítích, např. ČRo 4 – Radio Wave, program pro mládež. Český rozhlas vysílá ze satelitu i několik výhradně digitálních stanic, včetně ČRo D-dur, ČRo Jazz a programu pro děti - ČRo Radio Junior. Na stejném transponderu vysílá volně (FTA) i česká televizní zpravodajská stanice ČT24 ve Full HD.

Parametry příjmu: transponder: č. 233, kmitočet: 12,344 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate: 29900 kSymb/s, FEC: 2/3, norma: DVB-S2/8PSK, volné (FTA) vysílání. Internet: www.rozhlas.cz.


S využitím zdroje: Infosat.de, 4. 3. 2020, volně upraveno a zkráceno


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/17654/dalsi-ceske-rozhlasove-stanice-volne-z-druzice-astra-3b/