Dnes v Televíznych novinách mimoriadne vystúpi premiér Igor Matovič
28.09.2020 zdroj: TV Markíza
Vzhľadom na zvyšujúce sa čísla nových prípadov ochorenia COVID-19 sa na Slovensku sprísňujú protiepidemiologické opatrenia. V dnešných Televíznych novinách o 19:00 hod. preto mimoriadne vystúpi premiér Igor Matovič, ktorý v rozhovore s moderátorkou Zlaticou Švajdovou Puškárovou divákov TV Markíza naživo oboznámi s prijatými opatreniami v boji proti tejto nákaze.

Už v piatok po rokovaní pandemickej komisie predseda vlády avizoval, že navrhne opatrenia týkajúce sa hromadných podujatí, nevynímajúc svadby. V sobotu vyhlásil, že situácia je mimoriadne vážna, a preto po troch mesiacoch preberá vedenie boja voči COVID-19 do vlastných rúk s rovnakým cieľom ako počas prvej vlny – vyhrať ho s čo najmenším dopadom na zdravie a životy nevinných ľudí.

Po nedeľnom testovaní pribudlo na Slovensku 265 nových infikovaných koronavírusom, pričom laboratóriá vykonali 1954 testov. Nedeľné čísla predstavujú najvyšší denný prírastok v pomere k počtu testov.

Aktuálne prebieha zasadnutie krízového štábu, ktoré rozhoduje o nových opatreniach v súvislosti s druhou vlnou pandémie koronavírusu.


Lukáš Kočišek, PR manažér, MARKÍZA - SLOVAKIA, 28. 9. 2020

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/17792/dnes-v-televiznych-novinach-mimoriadne-vystupi-premier-igor-matovic/