TOGGO Radio i z družice Astra 1L
03.10.2020 zdroj: Infosat
Privátní rozhlasová stanice TOGGO Radio dětského a rodinného kanálu SUPER RTL se chystá na spuštění druhého celoněmeckého multiplexu DAB+, který bude v provozu od pondělí 5. 10. 2020. Program lze nyní přijímat i ze satelitu Astra 1L z orbitální pozice 19,2° východně.


TOGGO Radio úspěšně odstartovalo od poloviny června 2020 jako digitální zvuková nabídka ve známých platformách, jako např. TOGGO App, internetová stránka toggo.de, TOGGO Fire TV App, v tzv. smartspeaker devices (chytrých reprodukčních zařízeních) a běžných rádio agregátorech (radio aggregator = internetové rádio) a od té doby je každodenním průvodcem pro malé a velké posluchače. Rodinný program oslovuje dětské posluchače a rodiny denní ranní show TOGGO Radio - Euer Morgen/Vaše ráno, popovou hudbou a hudbou z řebříčků hitů (chartmusik), oblíbenými dětskými songy, dětským zpravodajstvím Täglich TOGGO/Denně TOGGO a zajímavými rozhlasovými hrami. Díky nastávajícímu lineárnímu celoněmeckému šíření signálu v DAB+ a na satelitu Astra 1L získá program ještě více posluchačů.

Parametry satelitního příjmu TOGGO Radio: transponder: č. 89, provider: Mediengruppe RTL, kmitočet: 12,188 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate: 27500 kSymb/s, FEC: 3/4, volné (FTA) vysílání.


S využitím zdroje: Infosat.de, 1. 10. 2020, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/17793/toggo-radio-i-z-druzice-astra-1l/