Telekom začne využívať časť optiky Orangeu a poskytovať na nej služby
15.02.2021 zdroj: Slovak Telekom
Slovak Telekom predstavil nový druh veľkoobchodného prístupu k sieti a Orange sa stal jeho prvým zákazníkom od 1. decembra 2020. Spoločnosť Orange ponúkla Slovak Telekomu možnosť získať prístup k jeho sieti za podmienok, ktoré sme neskôr akceptovali. Po dohode tak od 1. apríla 2021 Slovak Telekom získa prístup k časti optickej sieti Orangeu a začne na nej poskytovať svoje portfólio služieb, t.j. služby pevnej siete ako širokopásmový internet, digitálnu televíziu Magio TV či Chytrý balík a Magenta 1.


Slovak Telekom získa prístup na časť optickej siete Orangeu a bude predávať služby v prvých lokalitách, ktoré budú upresnené neskôr. Inštalácia služieb bude prebiehať technikmi Telekomu ako sú zákazníci doteraz zvyknutí aj pri inštalácii na vlastnej optickej sieti.

Slovak Telekom aj naďalej intenzívne buduje vlastnú optickú sieť. Za minulý rok pokryl opäť viac ako 100 tisíc domácností a prekročil míľnik 750 tisíc pokrytých domácností vlastnou optikou. Prístup na časť siete Orangeu umožní poskytovanie služieb na optike na miestach, kde doteraz optika Telekomu nie je. Zároveň sa môže Slovak Telekom sústrediť na ďalšie pokrývanie miest a obcí v nových regiónoch, kde zákazníci zatiaľ rýchlejší internet k dispozícii nemajú.


Michal Korec, Hovorca pre služby a financie, Slovak Telekom, 15. 2. 2021

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/17851/telekom-zacne-vyuzivat-cast-optiky-orangeu-a-poskytovat-na-nej-sluzby/