Paramount Network s novým názvem 5ACTION z družice Astra 2G
21.01.2022 zdroj: Infosat
Ve středu 19. 1. 2022 byla ve Velké Británii přejmenována volně přijímatelná stanice Paramount Network na 5ACTION. Novou verzi známé britské privátní stanice Channel 5 lze přijímat volně (FTA), z britského svazku (UK Spot Beam) ze satelitu Astra 2G z orbitální pozice 28,2° východně. Stanice vysílá na bývalé pozici Paramount Network. Podle informací z médií je důvodem přejmenování to, aby se již nyní výrazně odlišila od budoucí internetové (streamingové) služby Paramount+, která bude ve Velké Británii zavedena na konci roku 2022.

Ve vysílání stanice zdomácněly významné postavy, důležitá historie a v nabídce jsou různé dramatické a věcné zábavní tituly. Jako součást portfolia stanice Channel 5 nabídne 5ACTION kontinuální přehlídku staršího oblíbeného vysílání a moderní klasiky. K nejdůležitějším titulům patří WWE; Abfangjäger der Polizei (stíhači policie); Kämpfe mit Kamera-Action (boj s akční kamerou), LKW-Hölle (kamionové peklo), Verkehrspolizisten (dopravní policisté); Gefangen auf Kamera (zatčení na kameru) a Kanalarbeitern (pracovníci v kanále). Nabídka vysílání a programové schema zůstávají po přejmenování nezměněné. Také pozice stanice v EPG se nemění: Freeview 32, Sky 150, Freesat 132, Virgin Media 150 (HD) & 187.

Parametry příjmu: transponder: č. 57, provider: Sky UK, kmitočet: 10,964 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate: 22000 kSymb/s, FEC: 5/6, norma: DVB-S/QPSK; MPEG-2/SD, standardní rozlišení (SD), volné (FTA) vysílání (UK beam - u nás nelze přijímat na paraboly běžných velikostí).


S využitím zdroje: Infosat.de, 20. 1. 2022, volně upraveno a doplněno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/18064/paramount-network-s-novym-nazvem-5action-z-druzice-astra-2g/