VKV ve Vídni: nové zpravodaj. a informační rádio s licencí na 93,6 MHz
08.03.2022 zdroj: Infosat
Mediální úřad KommAustria udělil společnosti nonstopnews.at s r. o. vysílací licenci k provozování rozhlasového programu v oblasti pokrytí signálem na území Vídeň - vnitřní město (Donaukanal/Dunajský kanál) na kmitočtu 93,6 MHz, který bude mít celodenní zaměření na informace, zpravodajství a rozhovory. Široké tematické spektrum bude zahrnovat domácí politiku, dění v Evropě, ve světě, ve Vídni, ale i ekonomiku a burzu, kulturu, sport, vědu, media a internet.

Plánovaný rozhlasový program s pracovním názvem Standard by hlavně měl být celodenní nabídkou s vlastní produkcí, která bude vznikat ve spolupráci s redakcí deníku Der Standard.

Radio Standard může technicky pokrýt signálem cca 440 tisíc posluchačů v části vídeňské městské oblasti. Kmitočet 93,6 MHz ve Vídni dosud ještě nebyl využíván pro provozování VKV rozhlasového programu a může se na něm vysílat jen za zvláštních, technických podmínek, aby nedocházelo k rušení s jinými programy v blízkém okolí a v zahraničí. Vysílací licence je omezena na dobu deseti let.


S využitím zdroje: Infosat.de, 7. 3. 2022, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/18100/vkv-ve-vidni-nove-zpravodaj-a-informacni-radio-s-licenci-na-93-6-mhz/