České Radiokomunikace spustily UKRAJINSKE RADIO v DVB-T2
11.03.2022 zdroj: CRA
České Radiokomunikace (CRA) ve spolupráci s Českých rozhlasem spustily 10. března v 10:00 vysílání rozhlasové stanice UKRAJINSKE RADIO (Ukraińskie Radio) v celoplošné DVB-T2 síti. Toto vysílání umožní statisícům Ukrajinců na českém území získat aktuální informace o dění na Ukrajině. Stanice Ukraińskie Radio je zařazena do vysílací sítě MUX 23 pozemního televizního a rozhlasového digitálního vysílání DVB-T2. Tím bude zajištěna její vysoká dostupnost, díky celoplošnému pokrytí České republiky a možnosti naladit tuto stanici na běžném televizoru bezplatně.

Tutéž stanici najdou také posluchači digitálního pozemního rozhlasového vysílání v DAB+ multiplexu Českého rozhlasu na kanálech 12C a 12D. Ukrajinský rozhlas vysílá non-stop a posluchačům poskytuje nejnovější informace o aktuálním dění v zemi.

České Radiokomunikace a.s. (CRA) jsou leaderem v poskytování digitální infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozuje vlastní datová centra a svým zákazníkům poskytuje špičkový výpočetní výkon. CRA disponují vlastní optickou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.


České Radiokomunikace, 10. 3. 2022

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/18104/ceske-radiokomunikace-spustily-ukrajinske-radio-v-dvb-t2/