Spiegel TV Wissen s novým názvem Curiosity Channel z družice Astra 1M
04.05.2022 zdroj: Infosat
Od pondělí 2. 5. 2022 má placená televizní stanice Spiegel TV Wissen (Spiegel = zrcadlo, Wissen = vědomosti) nový název. Kanál se nově jmenuje Curiosity Channel zatím s dodatkem powered by Spiegel (Curiosity = zvídavost). Kanál Curiosity Channel powered by Spiegel nabízí aktuální reportáže, zajímavé dokumenty o vědě, technice, životním prostředí, dobrodružství a divoké přírodě. Stanice se sama sebe považuje za novinářského pozorovatele s pohledem na problémy všedního dne jako i na významné souvislosti. Pro všechny diváky, kteří se chtějí dozvědět více, má stanice v programovém schématu mnoho německých pořadů s vlastní produkcí a oceňované mezinárodní formáty, kde je s využitím faktů a reality popisována fascinující historie a nabízena nejlepší zábava.

Pro diváky se satelitním přijímačem v Německu a Rakousku je kanál zastoupen v nabídce operátora placené televize Sky Deutschland v paketu Starter, popř. v paketu Entertainment (Zábava) ve standardním rozlišení (SD). Ve vysokém rozlišení (HD) je kanál dostupný v německých kabelových sítích Vodafone, Telekom (paket MagentaTV Big TV), Pÿur (paket Premium TV Plus), M7 (paket Premium), na internetových platformách Waipu TV a Zattoo. Ve Švýcarsku je kanál k dispozici u poskytovatele UPC. Diváci v Rakousku získají stanici vedle operátora Sky i u poskytovatele T-Mobile Austria (paket TV L). Kanál patří společnosti Spiegel TV Geschichte+Wissen s r. o. (Zrcadlo TV Historie + Vědomosti) a spol., komanditní společnost, ve společném podniku se společností Autentic s r. o., Curiosity a. s. a Spiegel TV s r. o.

Parametry příjmu: satelit: Astra 1M, orbitální pozice: 19,2° východně, transponder: č. 79, prodider: Sky Deutschland, kmitočet: 11,993 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate: 27500 kSymb/s, FEC: 9/10, norma: DVB-S2/QPSK; MPG-4/SD, kód: Videoguard. Internet: www.curiositychannel.tv/empfang (empfang = příjem).


S využitím zdroje: Infosat.de, 3. 5. 2022, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/18149/spiegel-tv-wissen-s-novym-nazvem-curiosity-channel-z-druzice-astra-1m/