MUXX.tv volně z družice Astra 1N via HbbTV
11.05.2022 zdroj: Infosat
Hudební stanice MUXX.tv zahájila vysílání na transponderu č. 113 satelitu Astra 1N na orbitální pozici 19,2° východně, avšak ve standardu HbbTV. Vedle satelitního receiveru je proto třeba přijímač s podporou standardu HbbTV a rychlé internetové připojení. Po volbě na dálkovém ovladači je možné kanál automaticky přijímat ve formátu H.264 MPEG-4 pomocí HbbTV.

Je možné sledovat živé internetové vysílání (livestream) z turné zpěvačky Helene Fischer, z koncertu z obývacího pokoje zpěváka Paul McCartneyho, redakční pořady, např. JAZZROCKtv. Kanál informuje i o Elb Jazz Festivalu v Hamburku, o tajném koncertu Secret Concert zpěváka Prince před padesáti diváky, o prezentaci nového CD alba zpěváka Herberta Grönemeyera v kulturním centru Fabrik v Hamburku. Každé pondělí se také vysílá jazz z klubů Blue Note nebo der Harmonie a v noci živé reportáže z klubu Mega Disco na ostrově Ibiza.

Parametry příjmu: transponder: č. 113, provider: Media Broadcast Satellite, kmitočet: 12,633 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate: 22000 kSymb/s, FEC: 5/6.


S využitím zdroje: Infosat.de, 9. 5. 2022, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/18156/muxx-tv-volne-z-druzice-astra-1n-via-hbbtv/