Nová hudební stanice Stimmungsgarten TV z družice Astra 1KR
03.06.2022 zdroj: Digitalfernsehen
I když dne 1. 6. 2022 ve 3 hodiny ráno ukončila vysílání stanice gotv, na transponderu č. 5 satelitu Astra 1KR už zahájil vysílání nástupnický kanál Stimmungsgarten TV. Místo popové a rockové hudby může nyní divák sledovat a poslouchat německou lidovou hudbu z hor, např. z Alp. Stanice má sídlo v Tyrolsku, studio se nachází v rakouském městě Spielberg. Jedním z vedoucích představitelů stanice je Daniel Düsenflitz Müller, bývalý moderátor hudební televize Folx Music Television. Internetová stránka s dalšími informacemi dosud neexistuje.

Stanice Stimmungsgarten TV zahájí řádné vysílání v červenci 2022. Přesný den ještě nebyl určen. Je ohlášen jako plnoformátový program a s denně vlastní produkcí odpoledních a večerních pořadů. V programu vystoupí např. interpreti Junge Paldauer, Marco Diana a hudební skupina Original Zillertaler. V současnosti je to klipový program bez reklam – to by se jistě rychle mělo změnit. I prodej CD v oblasti lidové hudby a šlágrů by ještě mohl vydělat peníze.

Parametry příjmu: družice: Astra 1KR, orbitální pozice 19,2° východně, transponder: č. 5, provider: ORF Digital, kmitočet: 11,273 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate: 22000 kSymb/s, FEC: 2/3, norma: DVB-S2/8PSK; MPEG-4/SD - standardní rozlišení obrazu, volné - zkušební vysílání.


S využitím zdroje: Kim Trank, Digitalfernsehen.de, 1. 6. 2022, Screenshot: Auerbach Verlag, volně upraveno a doplněno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/18170/nova-hudebni-stanice-stimmungsgarten-tv-z-druzice-astra-1kr/