BBC News HD opouští platformu Freeview
08.06.2022 zdroj: Broadbandtvnews
Na konci června 2022 opustí verze stanice BBC News ve vysokém rozlišení britskou pozemní platformu Freeview. Kmitočty využívané multiplexem COM7 (také známým jako Mux E) budou předány mobilnímu operátorovi EE. Britská veřejnoprávní stanice BBC potvrdila, že programy BBC Four HD a CBeebies HD budou přesunuty na pozici určenou v multiplexu PSB3, který si provozuje sama BBC. To tedy znamená, že kanály zvýší své pokrytí signálem kvůli širší dostupnosti multiplexu PSB3.


Samotný kanál BBC Four je předmětem plánů na jeho uzavření v několika následujících letech - jako součást reorganizačních úsporných plánů stanice BBC ve výši 500 miliónů liber, avšak datum ještě nebylo stanoveno. Divákům zpravodajského kanálu BBC News je doporučováno, aby sledovali verzi ve vysokém rozlišení v aplikaci BBC iPlayer.

Mezi další kanály využívající multiplex COM7 patří FreeSports, More4+1, PBS America +1 a Forces TV. Mluvčí platformy Freeview uvedl pro internetový server Broadband TV News, že rozhovory s kanály stále pokračují a konečná sestava kanálů se ještě může změnit.


S využitím zdroje: Julian Clover, Broadbandtvnews.com, 7. 6. 2022, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/18180/bbc-news-hd-opousti-platformu-freeview/