Lilo TV s kódováním H.264 na družici Astra 1N
12.08.2022 zdroj: Infosat
Lilo TV - německý zábavní kanál pro diváky 50+, který vysílá na družici Astra 1N na orbitální pozici 19,2° východně, dne 11. 8. 2022 změnil kódování obrazu z formátu MPEG-2 na standard H.264 - MPEG-4. Stanice informovala, že kvůli efektivnější technice se zlepší obrazová kvalita programu. Pro příjem je nyní třeba satelitní receiver s podporou HDTV.


Když je stanice dostupná v seznamu kanálů přijímače nebo chytré televize, někdy není nutné (nové) manuální naladění receiveru nebo vypnutí a opětovní zapnutí přístroje - záleží to na typu receiveru nebo televize. Diváci s pouhým přijímačem SDTV pak mohou přijímat už jen zvuk, obrazovka však zůstane tmavá. Změna se týká i domácností s kabelovou televizí, které signál přijímají přímo ze satelitu Astra 1N a není nově kódován. Stanice informovala o tom, že u klientů/diváků PYUR nebo Swisscom se nic nemění.

Lilo TV je další zábavní stanice společnosti Deutsches Musik Fernsehen (Německá hudební televize), která provozuje i obě hudební stanice Deutsches Musik Fernsehen a Volksmusik.TV (Televize lidové hudby). Podle informací stanice se program zaměřuje na cílovou skupinu 50+.

Program zahájil volné vysílání dne 19. 12. 2020. Programové schéma zahrnuje m. j. informativní magazíny na téma gastronomie (vaření),výživy, hrané filmy i seriály s nostalgickým faktorem a kulturní pořady pro pamětníky.


Parametry příjmu Lilo TV: transponder: č. 115, provider: ORF Digital, kmitočet: 12,633 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate: 22000 kSymb/s, FEC 5/6, norma: DVB-S/QPSK; MPEG-4/SD, volné (FTA) vysílání.


S využitím zdroje: Infosat.de, 10. 8. 2022, volně upraveno a zkráceno.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/18216/lilo-tv-s-kodovanim-h-264-na-druzici-astra-1n/