DVB-T/DVB-T2 v Polsku: TVP Polonia opět v éteru
23.09.2022 zdroj: Radiopolska
Sedm měsíců trvalo přerušení vysílání programu TVP Polonia v experimentálním multiplexu polské veřejnoprávní televize TVP. Dne 20. 9. 2022 se program - určený především pro polské diváky v zahraničí - vrátil do nabídky pozemní digitální televize. Ukončení vysílání bylo spojeno se spuštěním programu TVP 3 Warszawa ve vysokém rozlišení. V současnosti si v rámci experimentu obě tyto televize našly své místo.


Ve standardu DVB-T2 HEVC má nyní experimentální multiplex TVP celkem osm programů – vedle TVP Polonia jsou tam , TVP 2, TVP 3 Warszawa, TVP INFO, TVP Kultura, TVP Dokument a TVP Rozrywka (TVP Zábava).

Informace o dostupnosti programu TVP Polonia v nabídce pozemní digitální televize se na polském serveru Radiopolska.pl objevily už v letech 2008, 2011 a 2020. Program vysílal nejen v experimentálním multiplexu TVP, ale i – více než pět let – ve veřejnoprávním multiplexu MUX-3. V třetím multiplexu program vysílal v letech 2011 až 2016, a ukončení vysílání bylo spojeno se spuštěním TVP INFO ve vysokém rozlišení.


S využitím zdrojů: Krzysztof Sagan, Radiopolska.pl a /ss/, /forum.radiopolska.pl, www.digitalbitrate.com/, 20. 9. 2022, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/18244/dvb-t-dvb-t2-v-polsku-tvp-polonia-opet-v-eteru/