VKV v Polsku: dvě Radia Rekord ve městě Ostrowiec Świętokrzyski
08.12.2022 zdroj: Radiopolska
Obyvatelé města Ostrowiec Świętokrzyski ve Svatokřížském vojvodství si mohou vybrat mezi dvěma stanicemi s názvem Radio Rekord. Dosavadní Rekord - Radio Świętokrzyskie (Radio Svatokřížské) vysílá na kmitočtu 89,6 MHz a nové Radio Rekord Kielce na dřívějším kmitočtu stanice Radio Fama, t. j. 100,9 MHz. Druhý vysílač byl spuštěný dne 5. 12. 2022 kolem poledne.


To je situace dočasná, protože podle informací provozovatele s vysílací licencí pro Radio Rekord Kielce – první kmitočet bude dán k dispozici polské radě pro rozhlasové a televizní vysílání KRRiT (Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji). Obě stanice vysílají z vyššího komína MEC u ocelárny Huta Ostrowiec. Výkon ERP uvedený v licenci je 0,1 kW. Kmitočet 100,9 MHz nebyl využíván od poloviny ledna 2022. Měsíc před uplynutím vysílací licence stanice Radio Fama byl vysílač poškozen bouřkou, která přešla nad městem. Provozovatel se tehdy nerozhodl pro opravu a opětovné spuštění vysílače.


S využitím zdrojů: Krzysztof Sagan, Radiopolska.pl a Rekord Kielce, forum.radiopolska.pl, 5. 12. 2022, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/18312/vkv-v-polsku-dve-radia-rekord-ve-meste-ostrowiec-wi-tokrzyski/