DAB+ v Německu: vysílač Traben-Trarbach a Mudersbach v provozu
16.12.2022 zdroj: Infosat
Dne 9. 12. 2022 německá veřejnoprávní instituce SWR (Südwestrundfunk - Jihozápadní rozhlas a televize) uvedla do provozu DAB+ vysílač Traben-Trarbach s výkonem 1 kW. Tím se zlepší pokrytí signálem v údolí Mosely (Moseltal) podél silnice B53, v obci Kröv, Enkirch a ve městě Traben-Trarbach. Dne 14. 12. 2022 byl spuštěn další DAB+ vysílač Mudersbach s výkonem 2 kW. Zlepší se tak pokrytí signálem v regionu Altenkirchen ve městech a obcích Betzdorf, Mudersbach, Wissen, Kirchen a Herdorf.


Oba DAB+ vysílače vysílají na kanále 11A a šíří rozhlasové stanice SWR: SWR1 RP, SWR2, SWR3, SWR4 KL, SWR4 KO, SWR4 LU, SWR4 MZ, SWR4 TR, DASDING a SWR Aktuell. Z rozšíření vysílání v příslušných regionech profitují i privátní rozhlasové stanice bigFM, RPR.1 a Rockland Radio.

Podle informací SWR v Porýní-Falci budou v příštím roce zprovozněny tyto vysílače: Bleialf, Daleiden, Hohe Derst, Oberes Ahrtal a Palzem/Mosel. Díky spuštění vysílačů Daleiden a Bleialf bude možný příjem DAB+ i ve městě Prüm, popř. podél dálnice A60. V Bádensku-Württembersku budou v roce 2023 zprovozněny vysílače Herbrechtingen, Weinheim, Reutlingen a Elztal, které zlepší pokrytí signálem DAB+ v příslušných regionech.


S využitím zdroje: Infosat.de, 13. 12. 2022, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/18323/dab-v-nemecku-vysilac-traben-trarbach-a-mudersbach-v-provozu/