DAB+ ve Švýcarsku: TopCC Radio vysílá v Curychu
11.01.2023 zdroj: Radiowoche
Od přelomu roku lze přijímat švýcarskou stanici TopCC Radio i v Curychu (Zürich), kde vysílá v multiplexu DAB+ společnosti Digris na kanále 9D. Předtím byl program dostupný v multiplexu DAB+ v Basileji (Basel), v regionech Bernská vysočina (Berner Oberland), Bern-Fribourg, Biel-Solothurn, ve městě St. Gallen, v jihovýchodním Švýcarsku (Südostschweiz), v regionu Winterthur-Schaffhausen a ve středním Švýcarsku (Zentralschweiz).


Na stanici se podílí švýcarský řetězec supermarketů TopCC, který patří ke SPAR Holdingu. Od roku 2021 lze TopCC Radio přijímat v prodejnách TopCC, na internetu a v aplikaci App. Další způsobem šíření je platforma Swisscom-Box. Program nabízí různou hudbu se skladbami od osmdesátých let minulého století až do současnosti (hudební mix). Stanice upustila od negativních zpráv, předpověď počasí moderuje meteorolog Peter Wick. Produkci a marketing zajišťuje Brandingradio společnosti Silverspot z města Uster.

„Je to jako sen, který se stal skutečností. Nebo jinak řečeno: vlastně jsme udělali to správné ve správný čas“, uvedl Remo Civatti, generální ředitel akciové společnosti Silverspot AG, v tiskové zprávě o vývoji stanice TopCC Radio. Podle informací společnosti Silverspot byly již na stanici prezentovány značky např. Unilever, Feldschlösschen a Rivella.


S využitím zdroje: Tom Sprenger, Radiowoche.de, 10. 1. 2023, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/18349/dab-ve-svycarsku-topcc-radio-vysila-v-curychu/