Hosťami Na telo Gábor Grendel, Jana Bittó Cigániková a Ján Podmanický
27.01.2023 zdroj: TV Markíza
Slovensko delí od predčasných volieb už len jedno hlasovanie v parlamente. Opozícia so septembrovým termínom volieb nesúhlasí a navrhuje predčasné voľby v máji alebo júni. Najväčšiu šancu na podporu 90 poslancov má zatiaľ len septembrový termín, hoci prezidentka Zuzana Čaputová apeluje na voľby v prvom polroku.


Parlament okrem zmeny ústavy, ktorá umožní predčasné voľby, schválil aj zakotvenie jedného volebného obvodu, poslanci ale nepodporili ústavnú ochranu špeciálnej prokuratúry.

S blížiacimi sa voľbami už dochádza k spájaniu menších strán a vytváraniu nových koalícií. Nový politický projekt - Modrú koalíciu - predstavil aj bývalý premiér Mikuláš Dzurinda.

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 29. januára 2023 v relácii Na telo rozprávať s podpredsedom parlamentu za OĽaNO Gáborom Grendelom, poslancom Smeru-SD Jánom Podmanickým a poslankyňou SaS Janou Bittó Cigánikovou.

Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hod. na obrazovkách TV Markíza a webe TVnoviny.sk. TV upútavka: https://youtu.be/ZlwVIzA8Ob0

Na spravodajskom portáli TVnoviny.sk nájdete aj najnovšie vydanie Na telo PLUS, v ktorom sa o aktuálnej politickej situácii rozprával moderátor Michal Kovačič s bývalou premiérkou Ivetou Radičovou.


Lukáš Kočišek, PR manažér, MARKÍZA - SLOVAKIA, 27. 1. 2023

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/18374/hostami-na-telo-gabor-grendel-jana-bitto-ciganikova-a-jan-podmanicky/