VKV ve Švédsku: Radio Nostalgi v éteru
28.01.2023 zdroj: Radiowoche
Společnosti Bauer Media a NRJ přinášejí Radio Nostalgi do Stockholmu na VKV. Švédská verze stanice Radio Nostalgie přebírá v hlavním městě VKV kmitočet 105,1 MHz od Radia Svensk Pop. Radio Nostalgi se plně spoléhá hudební hity osmdesátých let minulého století. Cílovou skupinou moderovaného programu jsou posluchači ve věku kolem čtyřiceti let.


Radio Svensk Pop nadále zůstává v Göteborgu, v Malmö a ve Stockholmu v DAB+ a na internetové platformě společnosti Bauer Media, Radioplay. V DAB+ je Radio Nostalgi v éteru ve třech uvedených metropolích již od roku 2020, s postupem na VKV se program rozšiřuje. Radio Nostalgie bylo založeno v roce 1983 ve francouzském městě Lyon, v roce 1986 byl přidán kmitočet v Paříži. Od roku 1998 se na rozhlasové obchodní značce podílí francouzská mediální skupina NRJ.

Německá verze stanice Radio Nostalgie vysílá od ledna 2021 v druhém celoněmeckém multiplexu. Další stanice Radio Nostalgie existují m. j. ve Vlámsku, ve Valonsku, ve Finsku, v Nizozemsku a v Libanonu.


S využitím zdroje: Tom Sprenger, Radiowoche.de, 26. 1. 2023, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/18376/vkv-ve-svedsku-radio-nostalgi-v-eteru/