Iran International TV přesouvá vysílání do Washingtonu DC
23.02.2023 zdroj: Infosat
Po výrazném zostření vládních výhrůžek z Íránu a na doporučení londýnské Metropolitní policie stanice Iran International TV nedobrovolně uzavřela svá londýnské studia a své vysílání přesunula do Washingtonu DC. Stanice informovala, že nadále bude bez přerušení provozována z Washingtonu DC.


Výhrůžky se tak zvýšily, že už není možné ochránit pracovníky kanálu a jiné pracovníky londýnského kancelářského komplexu Chiswick Business Park a širokou veřejnost. Hlavní sídlo stanice Iran International TV je od listopadu 2022 opevněno a pod ozbrojeným dohledem.

Iran International TV se sídlem v Londýně je čelní nezávislý nepřetržitý zpravodajský kanál a slouží publiku více než třiceti miliónů mezi íránským obyvatelstvem a globální diasporou. Kanál je spolehlivým a uznávaným poskytovatelem nestranného a necenzurovaného zpravodajství a analýz z Íránu. Stanici Iran International ve standardním a vysokém rozlišení lze po celé Evropě přijímat volně ze satelitu Hot Bird 13VC/b> z orbitální pozice 13° východně.


Parametry příjmu Iran International TV SD: transponder: č. 131, provider: Arqiva, kmitočet: 11,137 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate: 27500 kSymb/s, FEC: 3/4, norma: DVB-S/QPSK; MPEG-2/SD, volné (FTA) vysílání.

Parametry příjmu Iran International TV HD: transponder: č. 9, kmitočet: 11,373 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate: 27500 kSymb/s, FEC: 3/4, norma: DVB-S2/8PSK; MPEG-4/HD, volné (FTA) vysílání.


S využitím zdroje: Infosat.de, 21. 2. 2023, volně upraveno a doplněno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/18408/iran-international-tv-presouva-vysilani-do-washingtonu-dc/