DAB+ v Německu: Radio Unerhört v severním Hesensku
04.03.2023 zdroj: Radiowoche
Od 1. 3. 2023 lze nekomerční lokální stanici Radio Unerhört (unerhört = neslýchané, nevyslyšené) z Marburgu přijímat v multiplexu DAB+ v severním Hesensku. V univerzitním městě ve středním Hesensku, Marburgu, lze Radio Unerhört nadále souběžně přijímat na kmitočtu 90,1 MHz.


Vysílače multiplexu DAB+ pro severní Hesensko na kanále 6A jsou Habichtswald v okrese Kassel, Hohe Meißner v severovýchodním Hesensku, Biedenkopf/Sackpfeife v západním Hesensku a vysílač u města Fulda. Signálem pokrývá region mezi městy Haiger a Fulda a mezi městy Gießen a Kassel. V multiplexu jsou šířené programy Hit Radio FFH (s třemi regionálními sdílenými verzemi), Harmony.fm, Planet Radio, Radio Teddy, Schlager Radio, Joke FM, Oldie Antenne a Radio Vidovdan.

Stanice RFM z okresu Werra-Meißner v severovýchodním Hesensku a Freies Radio Kassel (Svobodné Radio Kassel) jsou dvě další nekomerční lokální rádia, která jsou aktivní na území pokrytém signálem multiplexu a která jsou mnoho let zastoupena v multiplexu v severním Hesensku. V multiplexu v jižním Hesensku sdílí nekomerční programy z měst Frankfurt nad Mohanem, Darmstadt, Wiesbaden a Rüsselsheim vždy jednu vysílací pozici. Se stanicí Radio Unerhört Marburg je to nyní také sedmé a poslední hesenské nekomerční lokální rádio, které lze přijímat v DAB+.


S využitím zdroje: Tom Sprenger, Radiowoche.de, 1. 3. 2023, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/18418/dab-v-nemecku-radio-unerhort-v-severnim-hesensku/