Trigger.FM via HbbTV z družice Astra 1N
17.03.2023 zdroj: Infosat
Nová stanice s názvem Trigger.FM zahájila vysílání na satelitu Astra 1N na orbitální pozici 19,2° východně v aplikaci HbbTV. Pro příjem je třeba satelitní receiver s podporou standardu HbbTV a rychlé internetové připojení. Po novém (manuálním) naladění přístroje se kanál nezobrazí v seznamu rozhlasových programů, ale v seznamu televizních stanic.


Stanice na své internetové stránce oznámila, že vedle vysílání na družici Astra 1N, na internetu a v platformě Visual RadioTV od 1. 4. 2023 bude možné program přijímat v aplikaci Amazon Fire TV. V Sársku program zahájí vysílání v multiplexu DAB+ na kanále 9C na bývalé pozici rozhlasové stanice nice. Mělo by to přinést větší pestrost nabídky, protože takový tematický rozhlasový program v Sársku ještě nikdo neposkytuje.

Na stanici Trigger.FM se podílí společnost Niemeyer Rundfunk UG, která je řízena v braniborském městě Nauen/Brandenburg a podle dostupných informací je produkována v bádensko-württemberském městě Fellbachu. Generálním ředitelem Niemeyer Rundfunk UG je Benjamin Niemeyer.

Podle vlastních informací kanál nabízí plnoformátový program se zaměřením na cílovou skupinu, která se zajímá o automobily, čluny a rokenrolový způsob života (Rock’nRoll way of life). Vedle speciálních zájmových a venkovních aktivit se k uvedeným a jiným tématům vysílají příspěvky, které zajímají tuto cílovou skupinu. Stanice nabízí i tipy na akce pro uvedenou cílovou skupinu, talk show a speciální pořady, např. k určitým hudebním skupinám nebo jiná důležitá témata. Od 26. 10. 2022 je stanice Trigger.FM držitelem celoněmecké vysílací licence udělené mediálním úřadem pro Berlín a Braniborsko mabb (Medienanstalt Berlin-Brandenburg).

Parametry příjmu Trigger.FM v HbbTV: družice Astra, transponder: č. 113, kmitočet 12,633 GHz, horizontální polarizace, SR 22000, FEC 5/6.


S využitím zdroje: Infosat.de, 16. 3. 2023, volně upraveno a doplněno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/18426/trigger-fm-via-hbbtv-z-druzice-astra-1n/