Tajemná závada v HR: pirátská lebka místo zpravodajství Hessenschau
16.04.2023 zdroj: dpa/Digitalfernsehen
Malá porucha v televizi HR (Hessische Rundfunk - Hesenský rozhlas a televize): místo oznámeného zpravodajského pořadu pro německou spolkovou zemi Hesensko, Hessenschau, se dne 12. 4. 2023 v 19:30 hodin téměř dvě minuty nedopatřením vysílal statický obraz – m. j. bylo možné vidět model lebky. Dne 13. 4. 2023 mluvčí veřejnoprávní stanice uvedl, že důvodem toho byla technická závada, jejíž přesná příčina byla nejprve nejasná. Vliv zvenčí bylo možné definitivně vyloučit.


Obrázek s lebkou vysílaný bezprostředně před začátkem pořadu Hessenschau byl součástí upoutávky krátkého hraného filmu, který ohlašoval dokumentární seriál Mittendrin (uprostřed, uvnitř) o letišti ve Frankfurtu na pozdější večer. V této epizodě se jednalo mimo jiné o studenta zubního lékařství, který si doma postavil postavil letecký simulátor a v jehož obývacím pokoji byla vidět napodobenina lidské lebky.

Se zpožděním pak začal pořad Hessenschau. „Omlouváme se za krátké zpoždění“, řekl na začátku moderátor Andreas Hieke. Stanice HR informovala na internetové stránce hessenschau.de o mnoha emailech diváků, které udivil neobvyklý statický obrázek. „Už by se to nemělo opakovat. Velké pirátské čestné slovo“, uvedla stanice.


S využitím zdroje: dpa/redakce Digitalfernsehen.de, 13. 4. 2023, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/18462/tajemna-zavada-v-hr-piratska-lebka-misto-zpravodajstvi-hessenschau/