TVRI World ze satelitu Astra 1KR
02.05.2023 zdroj: Rxtvinfo
Indonéská veřejnoprávní stanice TVRI zahájila zkušební vysílání svého nového mezinárodního kanálu v anglickém jazyce pro Evropu. Program TVRI World HD, který od minulého týdne vysílá na satelitu Astra 1KR na orbitální pozici 19,2° východně, je pro mnoho satelitních diváků první možností pro sledování indonéské televize.


Plány na spuštění mezinárodního televizního kanálu z Indonésie se jsou staré více než deset let. Stanice TVRI začala s plány na spuštění TVRI World v roce 2018, ale postup se zastavil. Kanál zahájil zkušební vysílání v roce 2021. Programové schéma zahrnuje zpravodajství a kulturní pořady.

Kanál je také dostupný online, ale dne 1. 1. 2023 byla jeho přítomnost na sociální síti Twitter náhle přerušena, když se zdálo, že došlo k napadení hackery. Stanice TVRI dosud nevydala oficiální prohlášení, které se týká spuštění mezinárodního kanálu TVRI World. Kanál sdílí stejný transponder, který pro Evropu využívá stanice BBC News.

Díky TVRI World se Indonésie stává nejnovější zemí, která využívá mezinárodní televizní kanál k posílení své přítomnosti po celém světě. V minulém století původně začala s tímto trendem stanice BBC World Service TV. Nové kanály včetně japonského NHK World, korejského Arirang TV a tureckého TRT World na trhu soutěží, aby poskytly divákům v anglickém jazyce globální zpravodajství z jejich perspektivy.

Signál ze satelitu Astra 1KR z orbitální pozice 19,2° východně není dostupný na standardních satelitních kompletech Sky/Freesat ve Velké Británii a Irsku.

Parametry příjmu TVRI World HD (mohou být brzy změněny i bez upozornění): satelit: Astra 1KR, orbitální pozice: 19,2° východně, transponder: č. 2, provider: SES, kmitočet: 11,229 GHz, vertikální polarizace, Symbol Rate: 22000 kSymb/s, FEC: 2/3, norma: DVB-S2/8PSK; MPEG=4/HD, servisní ID: 5041, volné (FTA) vysílání.


S využitím zdroje: Rxtvinfo.com, 28. 4. 2023, volně upraveno a doplněno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/18476/tvri-world-ze-satelitu-astra-1kr/