Al Jazeera HD z nového transponderu družice Astra 2G
21.06.2023 zdroj: Rxtvinfo
Tento týden britské platformy Freesat a Sky UK u svých klientů provádí přeladění na nový satelitní kmitočet stanice Al Jazeera. Mezinárodní zpravodajský kanál se sídlem Dauhá přechází na nový transponder satelitu Astra 2G na orbitální pozici 28,2° východně, což přimělo satelitní operátory, aby vydali aktualizaci satelitních receiverů.


Platforma Freesat ukončila přechod v úterý ráno (20. 6.), přijímače jsou nyní naladěné na nový kmitočet stanice Al Jazeera. Platforma Sky bude následovat tento týden, což stanici Al Jazeera umožní ukončit vysílání na dřívějším kmitočtu.

Diváci platforem Freesat a Sky většinou nebudou muset provádět žádnou činnost (naladění receiveru). Stanice Al Jazeera HD bude nadále dostupná na svém stávajícím čísle kanálu. V případě, že z nějakého důvodu receiver nemohl přijímat aktualizaci a stanice Al Jazeera je vynechaná nebo se zobrazí jako ‘nedostupná’, pro většinu uživatelů to zpravidla spraví restart přijímače.

Diváci využívající tzv. obecný/generický satelitní přijímač (není od operátorů Sky/Freesat) budou muset provést přeladění, aby nadále mohli přijímat kanál.


Nové parametry příjmu Al Jazeera HD: družice: Astra 2G, provider: Sky UK, transponder: č. 92, kmitočet: 11,509 GHz, vertikální polarizace, Symbol Rate: 23000 kSymb/s, FEC: 2/3, Service ID: 55275, norma: DVB-S2/8PSK; MPEG-4/HD, kód: volné (FTA) vysílání.


S využitím zdroje: Rxtvinfo.com, 20. 6. 2023, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/18526/al-jazeera-hd-z-noveho-transponderu-druzice-astra-2g/