DAB+ v Dolním Sasku: dva vysílače Unterlüß v provozu
19.04.2024 zdroj: satNews
Dne 18. 4. 2024 byly uvedeny do provozu dva DAB+ vysílače v lesnaté obci Unterlüß v Dolním Sasku s výkonem 10 kW, které mají zlepšit pokrytí signálem DAB+ mezi městy Munster, Uelzen a Celle. Jeden vysílač vysílá v jihovýchodním směru na kanále 7A. Pokryje dosud nepokrytá místa signálem podél řeky Örtze mezi obcí Faßberg a městem Winsen.


A digitální příjem uvnitř budov bude nyní možný ve městě Bergen, v obcích Hermannsburg, Faßberg, Unterlüß a Eschede. Přitom program NDR 1 Dolní Sasko je vysílán s verzí pro region Hannover.

Ke zlepšení pokrytí signálem severní části mezi obcemi Wietzendorf a Ebstorf slouží druhý vysílač vysílající na kanále 9B. Ten nabízí mimo jiné verzi programu NDR 1 Dolní Sasko Niedersachsen pro region Lüneburg, a také pokrytí podél pozemní komunikace B 71 mezi městy Munster a Uelzen.

K nabídce DAB+ veřejnoprávní instituce NDR (Norddeutscher Rundfunk - Severoněmecký rozhlas a televize) patří programy NDR 1, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info a N-JOY, které lze všechny nadále přijímat na VKV. Exkluzivně v DAB+ vysílají také NDR Schlager, NDR Blue a NDR Info Spezial. Internet: www.ndr.de


S využitím zdroje: Satnews.de, 18. 4. 2024, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/18831/dab-v-dolnim-sasku-dva-vysilace-unterlu-v-provozu/