Tiskové prohlášení generálního ředitele České televize Petra Dvořáka
23.09.2011 zdroj: PR Press ČT
Tiskové prohlášení generálního ředitele České televize Petra Dvořáka k informacím uvedeným v článku, otištěném dnes 23. 9. 2011 v Lidových novinách:

Prohlašuji, že jsem nebyl nikdy formálně přijat za člena KSČ. Informace o členské kartě a údajném datu vstupu do KSČ dne 20. 9. 1989 jsem se dozvěděl poprvé včera 22. 9. 2011 od novinářů Lidových novin a novináře časopisu Týden.

Svou kandidaturu na člena KSČ jsem nikdy nezastíral. Otevřeně jsem ji na dotaz médii již v roce 2007 potvrdil a jasně jsem tento svůj krok označil jako chybu. Tento krok jsem udělal proto, abych mohl v roce 1987 absolvovat šestiměsíční odbornou vysokoškolskou stáž v Brazílii na univerzitě v Porto Alegre. V době údajného vstupu do KSČ, tj. v září 1989, jsem byl v přijímači základní vojenské služby, a o ukončení kandidatury jsem požádal několik dní po 17. listopadu 1989.

Ani večer po zvolení generálním ředitelem ČT v pořadu Události komentáře, ani nikdy jindy, jsem neměl a nemám žádný důvod veřejně lhát o svém vztahu ke KSČ.


Petr Dvořák, generální ředitel ČT

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/2544/tiskove-prohlaseni-generalniho-reditele-ceske-televize-petra-dvoraka/